Kétgólos sikert arattunk az Ajka ellen

Szezonbeli első bajnoki sikerét szerezte meg NB II-es csapatunk, miután 2-0-ra legyőztük itthon az FC Ajkát.

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában az FC Ajka gárdáját fogadtuk itthon, a bakonyiakkal ellen szezonbeli első győzelmünkre hajtottunk. Sérülés miatt ismét több hiányzónk volt a vasárnap esti találkozón, ugyanakkor jó szellemben kezdtük a mérkőzést. A 2. percben egy bedobást követően Hegedűshöz került a labda, aki a bal szél felé cselezett, majd a tizenhatos vonaláról a jobb felső sarkot célozta meg, lövése azonban elkerülte a vendégek kapuját.

Lendületben maradtunk, s a 9. percben ismét hatalmas lehetőségünk adódott a vezetés megszerzésére. Króner lövését előbb Horváth tolta ki, majd a kipattanóból Geiger veszélyeztetett, de a kapufa megakadályozta támadónkat a gólszerzésben. A 22. minutumban ellenben már a fehér mezesek hálójában kötött ki a játékszer. Egy kontra során Geiger indította a balról érkező Hegedűst, aki 14 méterről higgadtan lőtt Horváth mellett a jobb alsóba, 1-0.

A vizitálók a 38. percben veszélyeztettek először, ekkor Gaál lépett ki sebesen, balról laposan a lapunk elé ívelte a labdát, amit Helesfay lábbal tolt ki Dragoner elől. Az első félidő hosszabbításában aztán Adamcsek jobb oldali szögletét Katona csúsztatta kapura, de Horváth védett, így aztán 1-0-s vezetéssel mehettünk pihenőre. A szünetben sérülés miatt kényszerű cserét hajtottunk végre, Hegedűs nem tudta vállalni a folytatást a második félidőben.

A 49. percében Gaál lépett ki, de emelését Helesfay testtel hárította. Az 55. minutumban Sejben lőhetett kissé balról, 13-ról, labdája azonban a jobb alsó mellett szállt el. Ezt követően a 65. percben Kövesdi passzából Geiger lőhetett az ötös közeléből, Horváth azonban megfogta a labdát. Egy perccel később növelni tudtuk előnyünket, miután Kónya mellett a becsúszó Heffler öngólt vétve közelről saját csapata hálójába sodorta a labdát, 2-0.

A 70. percben nem sokon múlott harmadik találatunk. Bíró lövése szállt veszélyesen az ajkai háló bal felébe, de Horváth nagyot vetődve hárítani tudott. A 78. percben aztán emberhátrányba kerültünk, miután Geiger második sárga lappal került a kiállítás sorsára. Ez azonban nem akadályozta meg együttesünket szezonbeli első győzelmének megszerzésében. Folytatás augusztus 29-én, vasárnap 15:00 órakor a bajnokesélyes DVTK vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Máyer Gábor, Rózsa Dávid).
PMFC – FC Ajka
Gsz.: Hegedűs (22.). Heffler (66. – öngól)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Króner – Kónya, Geiger, Kövesdi, Hegedűs (Grabant, 46.) – Adamcsek. Megbízott edző: Szabados József

FC Ajka: Horváth – Murka, Heffler, Tar, Tóth – Kenderes, Lehoczky (Berzsenyi, 46.) – Csizmadia, Sejben, Gaál – Dragóner (Stoiacovici, 46.). Vezetőedző: Kis Károly Vezetőedző: Kis Károly.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram