[bdp_ticker ticker_title="Eredmény" category="eredmeny"]

U19: Kövesdi két meccsen bizonyított

18 esztendős középpályásunk részese volt a Montenegró és az Azerbajdzsán elleni válogatott győzelemnek.

A Tímár Krisztián szövetségi edző vezette U19-es válogatottra októberben hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező vár, ahol Észtország, Fehéroroszország és Ausztria ellen küzd majd a továbbjutásért. A tétmérkőzéseket felkészülési szakasz előzte meg, melynek egyik eseménye a már hagyományos szabadkai Vilotic-torna volt. Amint arról beszámoltunk, az U19-es keretbe meghívást kapott a PMFC-ből Kövesdi Péter.

NB II-es csapatunk 18 éves középpályása a Montenegró elleni nyitányon csereként kapott lehetőséget, majd Azerbajdzsán ellen kezdőként 52 percen erősítette a korosztályos nemzeti együttest. Az elsőt 4-1-re, a másodikat 3-1-re nyerték a mieink. A záró találkozón a két addig veretlen alakulat meccsét a házigazda szerbek 1-0-ra nyerték, így az U19-es magyar válogatott másodikként végzett.

– Remek érzés volt felhúzni a válogatott mezét. Jó körülmények között készülhettünk és színvonalas meccseket játszottunk – jelentette ki a Dunántúli Naplónak Kövesdi Péter. – Azerbajdzsán ellen kaptam jelentősebb játékpercet. Egy másabb jellegű fociba kóstoltam bele, de fel tudtam venni a ritmust és jól éreztem magam a pályán. Az NB II sokkal fizikálisabb, sokkal inkább épül a felívelt labdákra, a párharcokra. Ezeken a meccseken több volt a kis játék, a focis rész.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram