Tisztes helytállás Angyalföldön

Csapatunk közel áll a bravúrhoz, hiszen emberhátrányban is nagyot küzdött a bajnokaspiráns otthonában.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga hétközi, 8. fordulójában a bajnokaspiráns, több élvonalbeli és válogatott múltú játékossal felálló Vasas FC vendégeként folytatta szereplését az Illovszky Rudolf Stadionban. Az ezúttal tiszta fehér szerelésben pályára lépő együttesünk határozott, jól játékkal kezdte a mérkőzést, akaratunkat sikerült ráerőltetni a házigazdákra, akik nem igazán tudtak helyzetbe kerülni az első félidő elején. Aztán a 20. minutumban Pekárt ugratták ki ziccerben, akinek 17-ről leadott lövése a bal kapufáról pattant kifelé. A folytatásban mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek, ám a félidei 0-0-s eredmény így is szervezetten és fegyelmezetten futballozó együttesünk számára volt kedvezőbb.

A szünetet követően főleg pontrúgásokból veszélyeztettünk, mígnem az 58. percben jött a mérkőzés végkimenetelét döntően befolyásoló téves játékvezető ítélet. Történt ugyanis, hogy egy pécsi szabadrúgás után Otigba lerántotta Prekletet a tizenhatoson belül, amiért önmagában járt volna egy büntető, majd miközben védőnk készült feltápászkodni a gyepről, a Vasas rutinos hátvédje rátérdelt védőnk nyakára. Ezt követően Preklet lábbal utána lendített Otigbának, amiért Hanyecz játékvezető második sárgával kiállította játékosunkat. Csapatunk bő félórát emberhátrányban játszott, ami nem igazán látszott meg együttesünk teljesítményén. Sőt, tíz emberrel is közel álltunk a vezetés megszerzéséhez az NB I-be vágyó Vasas ellen.

A 68. percben a korábban csereként pályára lépő Kónya vezethetett középen támadást, majd kitette a labdát a szintén a szünetben becserélt Marques elé, akinek balról leadott szép lövése alig valamivel kerülte el a hosszú alsót. Két perccel később azonban Berecz lépett ki középen, a hazaiak csapatkapitánya pedig Helesfay mellett a bal alsóba gurított, 1-0. Tíz minutummal ezután Radó jobbról leadott életerős lövése a jobb kapufáról pattant kifelé, majd Balajti tekerése szállt el a keresztléc felett. Csapatunk tartása a végig kitartott, ráadásul emberhátrányban nem sokon múlott a pontszerzés sem. Három perccel a találkozó vége előtt Sági 17-ről veszélyeztetett. Egygólos vereségünk ellenére tisztesen helytálltunk Angyalföldön.

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 870 néző. Vezette: Hanyecz (Csatári, Belicza)
Vasas FC – PMFC 1-0 (0-0)
Gsz.: Berecz (70.)
Piros lap: Preklet (58.)

Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Szatmári, 59.), Márkvárt – Hinora (Balajti, 59., Balajti, 90.), Feczesin (Bobál, 77.), Pekár (Radó, 46.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

PMFC: Helesfay – Sági, Preklet, Hursán, Katona – Grabant (Kónya, 46.), Króner, Kövesdi, Hegedűs (Marques-Airosa, 46.) – Geiger (Adamcsek, 77.), Bíró (Tölgyesi, 69.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram