Kimaradtak a helyzeteink a Siófok ellen

NB II-es csapatunk nem tudta gólra váltani helyzeteit az emberhátrányban nagyot küdző BFC Siófok ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a BFC Siófokot gárdáját látta vendégül. A mérkőzés elején több helyzetünk is adódott. A 2. percben Sági bedobását kifejelték a vendégek, a kipattanót Hegedűs rúgta kapura 17-ről, ami nem sokkal ment el a bal alsó mellett. Két perccel később érkezett az újabb hazai lehetőség. Geiger és Kövesdi kényszerítője végén előbbi lőtt 13 méterről, de ígéretes próbálkozását a közbelépő Jagodics szögletre mentette. A 7. minutumban Hegedűs végzett szabadrúgást 23-ról, a háló bal felébe tartó játékszert azonban Szmola nagyot vetődve kitudta tolni.

Csapatunk élvezetes játéka mellett nem vett vissza az iramból, s a 14. percben Hursán tekerte rá egy 18 méterről megítélt szabadrúgást, de jobb felső irányába tartó labda a felsőlécről kifelé pattant. A 25. percben Grabant 12 máterről leadott kapáslövését tolta ki Szmola, majd a vendégek védői tisztáztak az ötösnél. Alig négy perccel később létszámfölényben vezethettünk támadást, a tizenegyes pont magasságában Hegedűs előtt két védő is összezárt, akinek passzát követően Geiger rúgott kapu felé, ám Szmola előrevetődve megfogta a játékszert. A folytatásban is megmaradt fölényünk, ám 0-0-s döntetlennel ért véget a játékrész.

A fordulást követően semmi előjel nélkül, amolyan derült égből villámcsapásként hátrányba kerültünk. Kiss lépett ki középen, átemelte Helesfayt, s a labda a hálóba hullott, 0-1. A folytatásban érkezhetett volna a válasz. Az 69. percben Adamcsek mellett Horváth esett el, támadónk Szmolát is lehagyva törhetett kapu felé, de a játékvezető szabálytalanság miatt megállította az akciót. Fél órával a találkozó vége előtt Jagodics gyűjtötte be második sárgáját, emiatt emberelőnybe kerültünk. Ezt követően még nagyobb nyomást gyakoroltunk a Balaton-partiakra, ám a szépen végigvitt támadásokat nem sikerült gólra váltani.

A meccs vége előtt kapuja elé szorítottuk ellenfelünket, a 70. percben a csereként pályára lépő Kónya adott be élesen jobbról, az ötösnél Hegedűs érkezett, lövése azonban fölé szállt. A 78. percben Sági lövését rúgták ki szögletre a vendégek. A szöglet jó szállt be a siófoki kapu elé, ahol Károly ígéretes helyzetben fölé lőtte a labdát. A hajrában járva is rendületlenül próbálkozunk az egyenlítés érdekében a tíz emberrel védekező siófokaik ellen, akik végül elvitték a három pontot a Stadion utcából. Folytatás szeptember 29-én, szerdán 18:00 órakor Kecskeméten.

Merkantil Bank Liga 9. forduló
Pécs, PMFC Stadion 1000 néző. Vezette: Dolnegó (Mohos, Ország)
PMFC – BFC Siófok 0-1 (0-0)
Gsz.: Kiss (48.)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Króner, Katona – Grabant (Kónya, 56.), Hursán, Kövesdi (Szabó, 62.), Hegedűs – Geiger (Károly, 70.), Bíró B. (Adamcsek, 56.). Vezetőedző: Vas László.

BFC Siófok: Szmola – Polényi, Horváth M., Jagodics, Varga (Balogh, 88.) – Szakály A. (Nikházi, 88.), Varjas – Kiss, Szakály D. (Eördögh, 64.), Cipf (Deutsch, 73.) – Horváth P. (Elek, 73.) Vezetőedző: Domján Attila.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram