Ez történt az utánpótlásban – bajnoki körkép

Hét korosztályos csapatunk lépett pályára hétvégén az utánpótlás bajnokságban. Az U16 itthon győzte le 2-0-ra a Kecskemétet, míg az U14 a III. Kerület ellen ért el 2-1-es sikert. Az U13-asok és az U12-esek egyaránt három ponttal tértek haza Budaörsről, míg a lányok közül az U16 nagyarányú győzelmet aratott a Fáy utcában. További eredmények, edzői értékelések egy helyen:

U16-os bajnokság, Alap-csoport, 7. forduló
PMFC – KTE LA 2-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Vinkovic Toni (58.), Morvai Áron (74.)
Edző: Sasa Dragicevic

– Próbáltunk az első pillanattól dominálni és agresszíven játszani. Az első félidőben ez nem mindig sikerült. A második félidőben sokkal felszabadultabban, higgadtan és kreatívan játszottunk. Több helyzetet alakítottunk ki és ezekből két gólt szereztünk. Gratulálok a győzelemhez, megérdemelték a fiúk – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 10. forduló
Paksi FC – PMFC 3-0 (1-0)
Edző: Koleszár Viktor

– Míg mi a kidolgozott lehetőségeinket kihagytuk, addig az ellenfél a nagy egyéni hibáinkat gólokkal büntette – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 10. forduló
PMFC – III. KER. TVE 2-1 (1-0)
Pécsi gólszerző: Készler Márk (40.), Dankó Lóránt (58.)
Edző: Deli Balázs

– Egy nagyon jó egyénekből álló csapat ellen játszottunk egy kiélezett mérkőzést. A fizikális hátrányunkat igyekeztünk kellő agresszivitással és intenzitással kompenzálni. A mérkőzés során sok labdát szereztünk, azonban a támadó zónában hiányoztak a minőségi befejezések és a gyilkos ösztön. A második félidőben több helyzetünk is kimaradt. Gratulálok és további sok sikert kívánok a III. Kerület csapatának, nagyon jó mérkőzést játszottunk! – értékelt Deli Balázs, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 9. forduló
Budaörs – PMFC 0-6 (0-3)
Pécsi gólszerző: Tóth Miklós (2., 8., 13., 18., 63.), Ungvári Máté (56.)
Edző: Horváth Tamás

– Az első 20 perc kifejezetten tetszett. Agresszívak voltunk, gyorsan reagáltunk a különböző játékhelyzetekre. A második 20 percben is sok helyzetet alakítottunk ki, csak a gól hiányzott. Ezután a csapat játéka visszaesett. A győzelemhez gratulálok a fiúknak! – értékelt Horváth Tamás, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 9. forduló
Budaörs – PMFC 1-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Andruskó Adrián (33.), Hollósi Olivér (72.), Kitanics Mirkó (77.)
Edző: Koller Krisztián

– A 4×20 percből az első és a harmadik nem tetszett, a második és a negyedik rendben volt. Dolgoznunk kell a jövőben azon, hogy egy mérkőzésen belül nem lehetnek ekkora kontrasztok. Sok helyzetünk adódott a rúgott góljainkon kívül, így ha azokat jobban kihasználjuk, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna! Gratulálok a srácoknak! – értékelt Koller Krisztián, edző.

Leány U17-es bajnokság, 9. forduló
MTK Budapest – PMFC 3-0 (1-0)
Edző: Bolboaca Augustin

– Sajnos esélyünk se volt a nagyon erős MTK ellen, a sok hiányzónk miatt próbáltunk tisztességesen helytállni, a támadásokra nem marad elég erő, ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy nem adták föl, végig becsületesen játszottak – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U16-os bajnokság, Közép-Nyugati-csoport, 7. forduló
Vasas Kubala Akadémia – PMFC Sportolda 0-8 (0-4)
Pécsi gólszerző: Balázs Emese (5., 12., 69.), Bódis Lili (20., 51.), Bolboaca Karina (31.), Véha Viktória (62.), Brenner Petra (72.)
Edző: Sergiu Bolboaca

– Magabiztosan, szép, kombinatív játékkal sikerült legyőzni a Vasas csapatát, ezzel megőrizve az első helyet a tabellán, továbbra is kapott gól nélkül! – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram