Válogatott meghívó, változás a keretben

Katona Levente meghívást kapott az U21-es válogatott keretébe, Nemanja Ivanovic közös megegyezéssel elbúcsúzott a PMFC-től.

Fontos mérkőzések előtt áll Gera Zoltán szövetségi edző vezette U21-es válogatott, amely ahhoz, hogy versenyben maradhasson a továbbjutásért, a Lettország elleni hazai (november 12., 17:45, Pancho Aréna) és az Izrael elleni idegenbeli (november 16., 18:40, Petah Tikva) elleni Európa-bajnoki selejtezőn is jó eredményt kell elérnie.

A magyar U21-es válogatott jelenleg négy lejátszott forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel áll Eb-selejtező csoportjában, és ahhoz, hogy a tavasszal megrendezésre kerülő utolsó négy selejtezőre reális esélye maradjon az első két hely megszerzésére, a két novemberi mérkőzésén eredményes szerepelésre van szüksége.

A korosztályos együttessel készülhet több új labdarúgó is. Örömteli, hogy a bő keretben Katona Leventére is számítanak. Ennek megfelelően NB II-es labdarúgócsapatunk mohácsi születésű, de saját nevelésű 19 esztendős védője – aki már három gólnál jár a másodosztály 2021/22-es szezonjában – első U21-es, egyben első válogatott meghívóját kapta.

Köszönünk mindent Nemanja!

Klubunkkal kapcsolatos hír továbbá, hogy Nemanja Ivanovic közös megegyezéssel elköszönt a PMFC-től. Mint ismert, a 19 éves szerb futballistának augusztus elején az alkarja tört el, ahogy egy szerencsétlen mozdulatot követően földre ért a Szombathelyi Haladás elleni debütáló meccsén. Később átesett a szükséges műtéten, majd hosszabb ideig kényszerpihenő várt rá.

A középpályás családi okokra hivatkozva időközben hazatért Szerbiába, rehabilitációját vojvodinai nevelőegyesületénél végezte, ezt követően pedig jelezte távozási szándékát. Nemanja Ivanovic hétfőn Kránicz Ákos ügyvezető igazgatóval és Kulcsár Árpád sportszakmai igazgatóval találkozott, végül a felek kölcsönösen további minden jót kívánva búcsúztak el egymástól.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram