eSport: Elstartolt az új szezon

A Hungarian Pro Clubs League 11. szezonjának első játéknapján csapatunk az SC Sopron eSport és a Fehérvár ellen lépett pályára.

A Sopron elleni találkozóra a bukmékerek nem adtak nagy oddsot a vendég győzelemre, de a pécsi csapat stabilan kezdett, ugyan meddő mezőnyfölényben játszott a Sopron, de az első lehetőség mégis a piros-feketék előtt adódott. Ekkor Fekete ívelését Poór fejelte kapura 12 méterről, de Flek védeni tudott. 29 percet kellett várni az első soproni lehetőségre, ekkor Ték labdájával Majer fordult kapura és lőtt 19 méterről, de a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. A 41. percben kontrázhatott a Sopron, Farag kapott kiváló indítást Deczkitől, a középre tett labdát Majer Gáborkönnyűszerrel juttatta a hálóba. A félidőt követően a Pécs birtokolta többet a labdát, de a támadóharmadban rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így a soproni kapu nem forgott veszélyben. A 72. percben ismét kontrázhatott a Sopron, Majer Péter labdájával Majer Gábor léphetett ki és higgadtan lőtt Kovacsics mellett a kapuba. A 97. percben Majer ismét ki tudott lépni a pécsi védők között, Toporek pedig szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett pimaszul, panenkázva emelte a kapuba az elmozduló Kovacsics helyére. A találkozó végére a pécsi játékosok szemmel láthatóan teljesen elkészültek az erejükkel, a 89. percben egy védelem mögé ívelt labdáról maradtak le a pamacs játékosai, Deczki tökéletesen tálalt középre, Faragó pedig beállította a 4-0-s végeredményt.

A Fehérvár elleni találkozó óriási pécsi lehetőséggel indult. Az 5. percben Poór ugratta ki Güldnert, aki egy-az-egyben vezethette a kapusra a labdát, de a lövést a fehérvári hálóőr hatástalanítani tudta. A pécsi mezőnyfölényt egy fehérvári kontra törte meg a 16. percen, ekkora Varga beadását Zsotta lőtte kapura, de Kovacsics bravúrral hárított. A kezdeti tűzijáték után leült a mérkőzés, sem a meddő mezőnyfölényben játszó Pécs, sem a kontrákra berendezkedő Fehérvár nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A félidőt követően villámrajtot vett a PMFC, az 51. percben Fekete ugratta ki Poórt, aki rávezette a kapusra a labdát, de az utolsó pillanatban Güldner elé tálalt, aki az üres kapuba gurított. Az 59. percben ismét Poór léphetett ki a fehérvári védők között Berki labdájával és lőtt 11 méterről, de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 71. percben Güldner szánta el magát lövésre, irányítónk 28 méterről tüzelt, de a fehérvári kapus bravúrral hárított. A 79. percben Varga lépett ki a pécsi védők között, de csak kiszorított helyzetből tudott tüzelni, azonban a lövése Toporekről a védhetetlenül a felső lécet érintve vágódott a kapuba. A 86. percben Lukács is megpróbálkozott egy majd’ 30 méterről megeresztett lövéssel, de a labda a kapu fölé szállt. A 91. percben ismét Varga veszélyeztetett, két pécsi védőt megbolondítva lőtt 14 méterről, Kovacsics azonban óriási bravúrral hárított. A 93. percben még maradt egy lehetősége a Pécsnek, Berki beadását Poór fejelte kapura 10 méterről, de a labda a fehérvári kapus kezében landolt, így maradt az 1-1-es végeredmény.

A találkozót követően Poór Tamás a következőket mondta:

Sajnos meglátszik, hogy későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, sokszor hiányzik az összhang a csapatrészekben. A mérkőzések utolsó 20 percére teljesen elkészülnek a játékosaink az erejükkel és nehezen veszik fel a versenyt gyorsaságban az ellenfelekkel, ami hatalmas hátrányt jelent. Sajnos amíg ezt nem sikerül ledolgozni, addig elképesztően nehéz dolgunk lesz a bajnokságban. Reméljük, hogy taktikusabb játékkal sikerül majd áthidalni ezeket a problémákat a közeljövőben. Ezen a hétvégén nem érdemeltünk 1 pontnál többet.

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram