PMFC eSport: Tripla siker a hétvégén

Magabiztosan továbbjutás a kupában, kettős siker a bajnokságban.

A PMFC eSport csapata három mérkőzésen is pályára lépett nemrég, az első találkozón a Magyar Kupa 2. fordulójában a Levelek SE volt az ellenfél. A szabolcsi csapat keretében több ismerős név is megtalálható volt, akik a nyár folyamán próbajátékon jártak a PMFC-nél, de végül az alacsonyabb osztályban való folytatás mellett döntöttek. A találkozó hatalmas leveleki helyzettel indult a 4. percben, Nagy adott kiváló labdát Marcinak, aki 11 méterről lőtt kapu mellé. A 10. percben jött az első pécsi lehetőség, Poór 16 méteres lövését Dudek védte. A 17. percben Horvát cselezte be magát a tizenhatoson belülre és adott tökéletes labdát Feketének, aki közvetlen közelről nem hibázott és megszerezte a vezetést a piros-feketéknek. A 24. percben Kovacsics húzott le könnyedén egy Levelek szabadrúgást és azonnal indította Horvátot, aki tökéletesen csúsztatott Fekete elé, szélsőnk pedig azonnal tálalt a középen üresen érkező Poórhoz, aki 16 méterről kapásból bombázott a kapu bal oldalába. A kétgólos vezetés után nyugodtabbra váltott a játék menete, csupán egy veszélyes Lukács lövést jegyezhettünk fel a félidő hosszabbításában. A második félidő is pécsi támadásokkal indult, a 49. percben Poór lövését védte Dudek. Az 54. percben Horvát középre tett labdájára Fekete érkezett, de nem tudta ellőni a jó ütemben kimozduló kapus mellett, majd 2 perccel később ismét Fekete lövését védte a Levelek kapusa. A 77. percben Poór szerzett labdát az ellenfél kapujától 18 méterre, majd a játékszer Tóth elé pattant, aki 15 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, ezzel megszerezve első PMFC színekben szerzett gólját, s egyúttal a magabiztos továbbjutást a kupában, ahol majd a Honvéd lesz a következő ellenfél.

Az első bajnoki találkozó igen nehéznek ígérkezett, ugyanis az eddig veretlen Covenant FC érkezett vendégként Újmecsekaljára.
A találkozó tapogatózó játékkal indult, de egyik csapat sem tudott tartós mezőnyfölényt kialakítani. Az első helyzetre a 24. percig kellett várni, ekkor Horvát fülelte le Frost labdáját a Covenant kapujától 25 méterre és adott tökéletesütemű labdát Poórnak, a pécsi támadó pedig a mérkőzés első valamire való helyzetéből vezetést szerzett a PMFC számára. A gólt követően nagyobb sebességre kapcsolt a Covenant FC, de a pécsi védők mindig oda tudtak érni az utolsó passzokra, vagy tudták blokkolni a lövéseket, így a félidő 1-0-ás PMFC vezetéssel zárult. A második félidőre tisztán kirajzolódott a Pécs szándéka: stabil védekezésből próbáltak gyors kontrákat vezetni a piros-feketék. Az első igazán nagy Covenant lehetőség a 69. percben adódott, ekkor Bardos próbálta meglepni Kovacsicsot egy éles szögből leadott lövéssel, de a pécsi kapus eszén ezzel nem lehetett túljárni. A 73, percben ismét villant a pécsi támadószekció, Berki löbbölte be a labdát a védők közé, Poór pedig fordulatból, kapásól tudott lőni 8 méterről, de a Covenant kapusa óriási bravúrral hárított. Horvát szöglete után viszont a vendégeknek már nem volt ellenszere Kocsi fejesére, aki szintén első találatát jegyezte ezzel pécsi színekben. A 78. percben Fekete kínálta meg lövéssel Göbölyös kapust, de a hálóőr magabiztosan hárította a távoli lövést. A 83. percben Kovacsics is elkönyvelhetett egy nagy védést. Több esemény már nem is fért bele a találkozóba, meglepetésre 2-0 arányban győzött a PMFC.

A második találkozó egy igazi presztizs mérkőzés volt, ahol a PMFC ellenfele a HUN Ultras csapata volt idegenben.
A találkozó tapogatózó játékkal indult, olyannyira, hogy a 29. percben jegyezhettük fel az első kapuralövést, ekkor Molnár passzából Horvát lőhetett, de az ultrák kapusa hárítani tudott. A 43. percben Horvát kapott labdát a jobb oldalon és tökéletesen ívelt Fekete fejére, aki az Ultras kapusa mellett bólintott a hálóba. A második félidőben meddő mezőnyfölényben játszott a HUN Ultras, de a pécsi retesz tökéletesen zárt. Az utolsó 10 percben már mindent egy lapra téve támadott a HUN Ultras, így a PMFC-nek is alkalma nyílt kontrákat vezetni, egy mellé szálló Fekete lövést fel is jegyezhettünk a 81. percben. A 92. percben óriási lehetőséghez jutott az Ultras, a labda percekig pattogott a pécsi tizenhatoson belül, majd Stemlerhez került, aki 12 méterről tüzelt, de Kovacsics elképesztő bravúrral hárított. A szögletet Güldner fejelte ki a mezőnybe, ami után a játékvezető le is fújta a találkozót. Ezzel az eredménnyel a PMFC csapata 5. a tabellán, mindössze 4 pont hátrányban az egyik vasárnapi ellenfél, a Fertőszentmiklós eSporttal szemben.

A mérkőzések után szakosztályvezetőnk, Benko Imre a következőket mondta:

Azt hiszem ilyen egy tökéletes hétvége. A srácok hiba nélkül hajtották végre az edzői utasításokat, volt formája a játéknak és látszott az hogy mit akarunk játszani. Azt hiszem ez egy olyan kör amit érdemes megnézni – A találkozók közvetítése visszanézhető a PMFC eSport Facebook oldalán (a szerk.) – és az eredmények tudatában is végig szurkolni a srácoknak.

Levelek SE – PMFC eSport 0-3 (0-2)
PMFC: Kovacsics – Güldner, Kocsi, Földvári, Berki – Lukács, Tóth, Molnár – Fekete, Horvát, Poór
G.: Fekete, Poór, Tóth

PMFC eSport – Covenant FC 2-0 (1-0)
PMFC: Kovacsics – Güldner, Kocsi, Földvári, Berki – Lukács, Tóth, Molnár – Fekete, Horvát, Poór
G.: Poór, Kocsi

HUN Ultras – PMFC eSport 0-1 (0-1)
PMFC: Kovacsics – Güldner, Kocsi, Földvári, Berki – Lukács, Tóth, Molnár – Fekete, Horvát, Poór
G.:Fekete

Hajrá, PMFC ! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram