Mérlegvonás: Nagy a javulás tavasszal

Nemcsak a gólok, hanem a szerzett pontok tekintetében is jobb az eddigi mérlegünk tavasszal.

Megnéztük és egyúttal összevetettük NB II-es labdarúgócsapatunk őszi és tavaszi szezonjának első felét, az 1-9., valamint a 20-28. forduló során lejátszott mérkőzéseit. Kijelenthető, hogy nagy a javulás, ugyanis az első kilenc tavaszi fordulóban – beleértve az előrehozott Szombathely elleni meccset, amelyet még tavaly decemberben játszottunk le – 8 ponttal többet gyűjtöttünk a bajnokságban, mint az őszi első kilenc forduló során összesen.

Merkantil Bank Liga 2021/22: 1-9. forduló / Ősz
Győzelem: 2
Döntetlen: 3
Vereség: 4
Gólkülönbség: 7-10
Megszerzett pontok száma: 9
Helyezésünk az őszi első kilenc forduló után: 13.

A téli átigazolási időszak alatt Tölgyesi és Ivanovic közös megegyezéssel történő távozása mellett kölcsönben érkezett a 19 éves Zsemlye, valamint a 22 esztendős Nikitscher, akik azóta már több ízben is bebizonyították, hogy erősítést jelentenek a középpálya tengelyében.

Merkantil Bank Liga 2021/22: 20-28. forduló / Tavasz
Győzelem: 5
Döntetlen: 2
Vereség: 2
Gólkülönbség: 10-4
Megszerzett pontok száma: 17
Helyezésünk a tavaszi első kilenc forduló után: 2.

Érdekesség, hogy a közelmúltban egymás után játszottunk a második helyen álló Diósgyőrrel, a bennmaradásért küzdő Csákvárral, a már éllovas Vasassal, illetve a hatodik helyezett Siófokkal, s e négy meccsen csupán 1 gólt kaptunk. A bajnokságot a 29. fordulóban hazai pályán folytatjuk, a feljutó helyen álló DVTK és a listavezető Vasas után ezúttal a dobogó 3. fokán álló KTE-t fogadjuk március 21-én, hétfőn 20:00 órától.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram