Ellenfél-lesen: ETO FC

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a 9. helyen álló ETO FC ellen játszunk hazai pályán, vasárnap 16:00 órakor.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 16:00-kor az ETO FC-t fogadja hazai pályán a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában. Az ETO FC 1904-es megalakulásakor még a Győri Vagongyár Egyetértés Torna Osztály nevet viselte. A klub történelme során összesen 4 bajnoki címet szerzett, de ugyancsak 4 alkalommal hódították el a Magyar Kupát is. Két ezüst és hat bronzéremmel a második legsikeresebb vidéki klub Magyarországon. Bár a 2014/2015-ös szezonban a 8. helyen végeztek, a következő évre azonban nem kaptak élvonalbeli klublicencet, így csak a harmadosztályban szerepelhettek.

Két év kellett, hogy visszajussanak az NB II-be, ahol a tavalyi bajnokságban a 12. helyen zártak. A 2022. április 10-i találkozót komoly múltra tekint vissza, a két klub ugyanis a jogelődöket is figyelembe véve 1955-től kezdődően az élvonalban 90 alkalommal, míg az NB II-ben 3-szor csapott össze egymással: összesítve 26 pécsi, 36 győri siker mellett 31 esetben döntetlennel zártak az együttesek. A zöld-fehérekkel legutóbb 2020 augusztusában játszottuk itthon bajnoki mérkőzést, Adamcsek Máté és Priskin Tamás duplájával 2-2-es döntetlennel ért véget a bajnoki összecsapás.

Vasárnapi vendégeink jelenleg a 9. helyén állnak a bajnokságban. A Győr az eddig lejátszott 31 fordulóban 11 mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát, 8 alkalommal pontot szerzett, míg 12 meccsen vereséget szenvedett a zöld-fehér gárda. Érdekesség, hogy eddigi fellépéseik során 40 gólt rúgtak, de pont ugyanennyit is kaptak. A Rába-parti együttes 41 ponttal rendelkezik, legutóbb a Szolnokot győzték le, így 1 pontra megközelítették a PMFC-t. Az ETO FC vezetőedzője Klausz László, segítői Popovics Pál asszisztens edző, Sebők Zsolt kapusedző és Gyagya Attila erőnléti edző.

Az ETO FC keretét a fiatalok mellett jelentős NB I-es és nemzetközi rutinnal rendelkező játékos is alkotja, elég csak a korábbi válogatott múltra visszatekintő Lipták Zoltánt, vagy az elsőző idényben 21 gólt szerző, szintén több válogatottsággal rendelkező Priskin Tamást megemlíteni, de nem elhanyagolható Bacsa Patrik, vagy Vernes Richárd sem. Előbbi 6 találatnál jár, míg a házi góllövőlistát 7 góllal Óvári Zsolt vezeti, aki korábban a PMFC-ben is játszott. Csapatunkra nehéz mérkőzés vár a közvetlen rivális ellen, ugyanakkor az őszi 0-1-es odavágó után nem lehetetlen a feladat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram