„Egy remek klub és egy jó csapat”

Made in PMFC-interjú: Még csak 16 éves, de már bemutatkozott a PMFC első csapatában. Nem szokott megijedni a lehetőségektől, és azért dolgozik, hogy egy-két éven belül stabil tagja legyen Vas László együttesének. Bachesz Edvinnel beszélgettünk.

Miért éppen a focit választottad?

Ezt igazából senki nem tudja. Szülővárosomban, Bólyban kezdtem el focizni 4 évesen, aztán Pécsre kerültem, és gyorsan kiderült, hogy jó a labdaérzékem.

Mikor dőlt el, hogy az élsport felé fordulsz?

Amikor az utánpótlásban elértünk a nagypályás focihoz, az sorsdöntő volt. Ott vált biztossá számomra, hogy ez az én utam. Persze szerencsém is volt, hiszen itt minden adott: egy remek klub és egy jó csapat.

A tehetségedre nem csak Pécsett figyeltek fel, hiszen voltál már utánpótlás válogatott is. Milyen érzésekkel mentél a nemzeti csapat keretébe?

Megdolgoztam érte, hiszen U14-es korom óta több rostán is átmentem, mire az U15-ös válogatott szűk keretébe is behívót kaptam. Nagy lökést adott ez nekem, azt pedig különösen jó volt megélni, hogy a családom mennyire büszke volt rám. Amikor az ember elmegy a válogatottba, az egy kicsit más világ. Engem feltölt.

Hasonló volt az, amikor Vas László először hívott a PMFC felnőtt csapatának edzésére?

Jól emlékszem, egy szombati nap volt. Vágytam is rá, meg egy kicsit vártam is már. Óriási boldogság volt, hiszen mi, fiatalok mind azért dolgozunk, hogy minél hamarabb eljussunk a nagyok közé.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Azóta már be is mutatkoztál az NB II-ben, ahol nem úgy tűnt, mintha megilletődtél volna. Majrés típus vagy?

Nem tartom magam izgulósnak. Hiszek magamban és abban a munkában, amit elvégzek.

16 évesen biztosan nem egyszerű bemenni a felnőttek közé az öltözőbe.

Fiatalként megvannak a magam feladatai edzések előtt és után is, de azt hiszem, ez nekünk, utánpótláskorú játékosoknak a tréningünkhöz tartozik. Egyébként pedig szerintem a PMFC-nél nagyon szerencsés minden fiatal, így én is. Kiváló csapategység jellemzi a nagyokat, és sokat segítenek nekünk, úgyhogy egy szavam sem lehet.

Mit tartasz az erősségednek?

Szerintem mentálisan rendben vagyok, a saját korosztályomban talán mondhatom, hogy a vezérszerep betöltését is meg tudom oldani.

A jövődet hogyan látod?

A következő szezonban szeretnék már fix tagja lenni az első csapat keretének és a lehető legtöbb játékpercet a pályán tölteni, hogy tovább fejlődhessek.

Van kedvenc csapatod?

A Real Madrid és a Lazio. A spanyol és az olasz foci közel áll hozzám.

Ha azt mondaná valaki, hogy Bachesz Edvin tíz év múlva a Serie A-ban játszik, aláírnád?

Hogy 26 évesen az olasz élvonalban? Az úgy oké lenne.

Interjúnk a Made in PMFC 2. évfolyamának 16. számában jelent meg, a teljes újságot ITT olvashatja el.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram