Ellenfél-lesen: Nyíregyháza Spartacus FC

Húsvétvasárnap az azonos pontszámmal a 8. helyen álló nyírségiek ellen vár ránk idegenbeli erőpróba.

Április 17-én, vasárnap 17:00 órakor a Nyíregyháza Spartacus FC ellen lépünk pályára vendégként a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. A korábbi egymás közti bajnoki párharcokból 15 élvonalbeli, míg 7 másodosztályú találkozót számolhattunk. Legutóbb tavaly októberben játszottunk a nyírségi együttessel, akkor Szokol révén ugyan a fehér mezes vendégek szereztek vezetést, ám Futó, Hegedűs, Rácz, Adamcsek, Bíró és Preklet góljaival 6-1-es győzelmet arattunk.

Vasárnapi ellenfelünket Feczkó Tamás irányítja, akinek a munkáját Balogh Zoltán és Márton István asszisztens edző, Darabos Balázs erőnléti edző és Pintér László kapusedző segítik. A tréner az előző fordulóban eltiltása miatt nem ülhetett le a szolnoki meccs során a kispadra. A Szpari mérlege 11 vereség mellett 9 döntetlen és 12 győzelem, 39 rúgott és 42 kapott gól. Pontiak száma a PMFC-ével megegyezően 45, így két közvetlen rivális, a 7. és a 8. helyezett találkozik egymással.

A Nyíregyháza rutinos és gyors fiatalokból álló kerete a legutóbbi átigazolási időszak során hat új játékossal erősödött: Kaka Godwords (ghánai, MTK Budapest – kölcsönbe), Debreceni Zalán (Haladás – kölcsönbe), Gengeliczki Gergő (Soroksár), Ignéczi Martin (MTK Budapest), Kovács Ádám (Békéscsaba), Nagy Sándor (szabadon igazolhatóként, legutóbb Budapest Honvéd) is már a szabolcsi megyeszékhelyen folytatja pályafutását.

Legeredményesebb játékosuk Zamostny Balázs 9 góllal, a második Gresó Mátyás (5), Novák Csanád pedig 4 találattal léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A piros-kékek az elmúlt hat forduló során 1-0-ra nyertek a DVTK elleni keleti rangadón, majd 3-2-es sikert értek el Csákváron, ezt követően 1-0-ra alul maradtak az éllovas Vasas, illetve a Siófok ellen, szoros meccsen 2-2-re végeztek a szintén a feljutásra esélyes KTE elleni párharcon, míg legutóbb 1-0-ra kikaptak Szolnokon.

A Nyíregyháza erejét jól mutatja, hogy átmeneti otthonukban, Balmazújvárosban csupán három csapat tudott eddig nyerni a bajnokságban: azt ETO FC 1-0-s, a Soroksár SC 5-1-es, illetve a Vasas FC 1-0-s végeredménnyel gyűjtötte be a három pontot. A húsvétvasárnap 17:00 órakor kezdődő Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC NB II-es összecsapás a házigazdák tájékoztatása alapján mindenki számára ingyenesen tekinthető meg, míg a YouTube-on élő stream formájában is követhető lesz.

Részletes szurkolói információkról IDE kattintva olvashat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram