Gáláztak a pécsi és a válogatott öregfiúk

Szép időben potyogtak a gólok a PMSC Öregfiúk-Magyar Öregfiúk Válogatott 6-3-as eredménnyel záruló találkozón.

Klubunk és a PMSC Öregfiúk Egyesület közös szervezésében vasárnap gálamérkőzést játszott egymással a PMSC Öregfiúk és a Magyar Öregfiúk Válogatott a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjáróját megelőzően a Stadion utcában. A délután folyamán mindkét oldalon megelevenedett a múlt, egykori korszakos legendák öltötték magukra ismét a piros-fekete csíkos, vagy éppen a címeres mezt. A csapatokat Ábrahám játékvezető és segítői vetették fel a kezdőkörbe, majd a Himnusz közös eléneklése után a játéké volt a főszerep.

Pécsi támadásokban nem volt hiány, az 5. percben például Gaál balról leadott lövése a bal kapufáról pattant kifelé, majd az érkező Kulcsár elvétette a hálót. A másik oldalon Sólyom magara felugorva húzta le a beíveléseket, így a kilátogató közönség nem győzte tapssal jutalmazni a látottakat. A 11. percben Kulcsár kapott középen remek labdát, veszélyes lövése 16-ról alig valamivel suhant el a felsőléc felett. Alig egy minutummal később Gyánó átadását követően Orlovics jobbosa szállt el veszélyesen a jobb kapufa töve mellett.

A 13. percben Gera lövését Sólyom bravúrosan elvetődve hárította, majd a kipattanóra Tököli csapott le és élesen jobbról a rá jellemző pontossággal a pécsi háló jobb alsójába lőtt, megszerezve ezzel a vezetést a Magyar Öregfiúk Válogatott javára, 0-1. A 23. percben Márton cselezgetett az ötösnél, Sólyom előrevetődve megfogta a labdát, miközben a védő a földre esett, így büntető következett, amit a sértett a jobb kapufára vágott. A félidő előtt egyenlített a PMSC, Vén baloldali beadását Gyánó az ötösről védhetetlenül a válogatott hálójába fejelte, 1-1.

A második játékrész egy gólt érdemlő Kulcsár lövéssel indult, míg a másik oldalon a csereként pályára lépő Kiss találatával ismét a válogatott vezetett, 1-2. Alig valamivel utána Orlovics tekerését hárította nagyot vetődve Vida kapus. A 36. percben Horváth közöli kísérletét Bodnár védte, majd a 39. percben Madar révén ismét növelték előnyüket a vendégek, 1-3. Ezt követően Vén löketét tolta ki a léc alól Vida. A 43. percben a címeres dresszt piros-feketére cserélő Tököli játszotta át magát a védelmen, és Vida lábai között kötényt adva a hálóba talált, 2-3.

Záporoztak a lövések és a gólok, a 49. percben ráadásul egyenlített a PMSC. Megyeri passzát követően Szabados adott be, amit Fehér a háló jobb felsőjébe fejelt, 3-3. Ezzel azonban nem ért véget a jó hangulatú örömfoci. Az 55. percben a már pécsi színekben játszó Gera balról elemi erővel rúgta a labdát a rövid felsőbe, megszerezve ezzel a vezetést a mecsekaljai öregfiúk javára, 4-3. Az 57. minutumban Tököli húzta meg az iramot a baloldalon, és klasszis módon a hálóba tekerte a játékszert, 5-3. A végén Gállfy is betalált, beállítva ezzel a 6-3-as végeredményt.

A lefújás után klubunk méltóképpen elbúcsúztatta korábbi kiváló játékosai közül Tököli Attilát, Fehér Csabát, Márton Gábort és Gera Zoltán. Sőt, az egyéb elfoglaltságai miatt távol maradó Dr. Katzirz Béla és Dárdai Pál is megkapta a megérdemelt búcsúajándékát. Miként Mészáros Ferencet is búcsúztattuk, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy létrejöhetett ez az esemény. Az ajándék Pécs és válogatott mezt, valamint az emlékplakettet Kránicz Ákos ügyvezető igazgató, Győri János operatív igazgató, míg az MLSZ részérőről Bánki Erik és Gellei Imre adta át.

Gálamérkőzés
Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Ábrahám (Vörös, Georgiu)
PMSC Öregfiúk – Magyar Öregfiúk Válogatott 6-3 (1-1)
Gsz.: Gyánó (30.), Tököli (43., 57.), Fehér (49.), Gera (55.), Gálffy (61.) ill. Tököli (13.), Kiss (33.) , Madar (39.)

PMSC Öregfiúk: Sólyom – Kónya, Szabados, Palaczky, Gaál – Lehota, Orlovics, Kulcsár, Vén – Gálffy, Gyánó. Edző: Mészáros Ferenc. Cserék: Bodnár, Márton, Gera, Tököli, Fehér, Herbert, Tomka, Kovács.

Magyar Öregfiúk Válogatott: Vida – Fehér, Márton, Nyilas, Madar – Pisont, Rósa – Tököli, Gera, Waltner – Wukovics. Szövetségi kapitány: Gellei Imre. Cserék: Kiss, Szabó, Horváth, Egressy, Sipos.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram