Szeptemberben kezd az utánpótlás

Elkészültek a korosztályos bajnokságok menetrendje. Mutatjuk, mi vár hétvégétől a pécsi srácokra.

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette az utánpótlásban szereplő csapatok 2022/23-as idény őszi félévének párosításait, valamint tervezett menetrendjét. Ezek alapján a fiúknál az U17-es, az U16-os, az U15-ös és az U14-es együttesünk szeptember első hétvégéjén lép először pályára a bajnokságban, míg az U19-esek, az U13-asok és az U12-esek egy héttel később kezdik meg a pontvadászatot.

A lebonyolítási rendszer most is ugyanolyan, mint tavaly, vagyis az őszi eredmények alapján tavasszal újra besorolják majd a csapatokat, és vitt pontokkal kezdik meg a második idényt. Fontos megemlíteni, hogy a tavalyi szezonhoz képest és az ott elért sikeres szereplésnek köszönhetően több korosztályunk is a legjobbak mezőnyében bizonyíthat. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat fiú utánpótlásunkról.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

MLSZ Országos U19 Kiemelt-csoport

A legidősebb korosztályban a legmagasabb osztályban szerepelnek tehetségeink. Jásper Péter tanítványai kivételként később, szeptember 10-én a DVSC-vel kezdenek idehaza, míg a következő fordulóban a Puskás Akadémia vár rájuk idegenben. A 11. fordulóban a Vasas Kubala Akadémia ellen zárják az első kört.

MLSZ Országos U17 Alap-csoport

Koleszár Viktor együttese szeptember 3-án, 12:00 órakor kezd a Főnix Gold FC vendégeként, míg első hazai bajnokijuk alkalmával majd a DVTK alakulatát fogadják az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban, a december 3-i zárófordulóban pedig az Újpest FC-t látják vendégül a pécsi fiatalok.

MLSZ Országos U16 Kiemelt-csoport

A 2007-es korosztályában is ugyanarra a hétvégére van datálva az első forduló, s már itt is megszületett a pontos dátum. Kósa Sándorék szeptember 3-án, 12:00 órakor a Vasas Kubala Akadémia ellen mérkőznek meg idegenben a legjobbak mezőnyében, míg vendégségben, a DVSC otthonában fejezik be az őszi szezont.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

MLSZ Országos U15 Kiemelt-csoport

U15-öseink szintén szeptember 3-án futnak ki először a gyepre tétmérkőzésen az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban a Vasas Kubala Akadémia ellen. Koller Krisztián legénysége szombat 12:00-kor kezd a kiemelt bajnokságban, míg az idény első felének zárásaként majd a Budapest Honvéd-MFA otthonába utaznak.

MLSZ Országos U14 Alap-csoport, Nyugat

Az U14-esek idén nyártól új edzővel vágtak neki a felkészülésnek, a korosztály irányítását a 2009 és 2013 között a PMFC utánpótlásában nevelkedő, legutóbb Baján dolgozó Princz Gilbert vette át. Gárdánk a bajnokságban a Paksi FC ellen rajtol szeptember 3-án, 10:00 órakor itthon.

MLSZ Országos U13-U12 Dél-Nyugat

Szomszédvári összecsapással kezdenek majd Szabó Dávidék és Lóth Józsefék, mindkét korosztályunk a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vendégeként lép pályára szeptember 11-én, 11:00 órától. U13-as és U12-es csapatunk a második körben majd a Felcsút SE-t látja vendégül, a szezonzárásra pedig december 11-én, Budaörsön kerül sor.

Kis korosztályok

Szeptember közepétől országos bajnokságban, illetve Bozsik Torna keretén belül mutathatják meg az edzéseken gyakoroltakat kis korosztályos együtteseink. Az U11-et Udvardi Zoltán, az U10-et Lőrincz Sándor, az U9-et Élő Tibor, az U8-at Horváth Tamás, az U7-et Schneider Bence, míg az U6-ot Fatalin József edző vezeti.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram