Egy büntetőgól döntött a továbbjutásról

A legutóbbi döntős Paksi FC ellen emberhátrányban elszenvedett egygólos vereséggel búcsúztunk a MOL Magyar Kupától.

NB II-es labdarúgócsapatunk hazai pályán kezdte meg szereplését a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában, a legjobb 32 közé jutásért vívott egymeccses párharc alkalmából az élvonalban szereplő. a legutóbbi kupadöntős Paksi FC-t fogadtuk vasárnap kora délután a Stadion utcában. Weitner Ádám ezúttal a Kovács – Svedyuk, Takács, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Hegedűs – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat. Sérülés miatt hiányzott Futó és Terbe, előbbi a DVTK elleni találkozón szenvedett külső térdszalag szakadást, utóbbi kulcscsont ficam miatt nem áll hosszabb ideje a szakmai stáb rendelkezésére, de a combsérüléssel bajlódó Rácz is sajnos csak kívülről támogathatta a társakat. Helesfay pedig a szülőszobában várta gyermeke születését.

Küzdelmesen indult a találkozó, míg az első kaput eltaláló lehetőséget a 11. percben láthatták a szép számban kilátogató szurkolók. A korábbi élvonalbeli gólkirály Hahn közeli próbálkozását együttesünkben tétmeccsen debütáló, 22 esztendős Kovács lábbal bravúrosan hárította. A 14. minutumban Kinyik és Tóth-Gábor küzdött meg egy labdáért az oldalvonal mellett, a paksiak rutinos játékosa találta házi gólkirályunkat, a játékvezető azonban csak sárga lappal szankcionálta az erősen pirosat érő megmozdulást. A 28. percben egy beívelést követően Kovács ütötte ki labdát, pont egy zöld mezeshez, de a lövést, majd az ismétlést is Takács blokkolta remekül az ötösön belül. A 35. percben Szabó jobbról, a tizenhatoson belülről leadott lövése gurult el a kapunk előtt.

A 39. percben a paksi kapunak háttal álló Tóth-Gábor tűnt el gyanús körülmények között a tolnaiak tizenhatosán belül, Derdák játékvezető azonban nem ítélt 11-est a javunkra. Rögtön utána a térfelünkről végezhettek baloldali szabadrúgást a vendégek, Windecker csúsztatása azonban elkerülte a kapunkat. A két csapat nem jutott dűlőre az első félidő során. A szünetet követően változatlan összeállításban folytattuk a paksiak elleni kupameccset. A 49. percben nem sikerült felszabadítani a zöld-fehérek elől a tizenhatosunk előterében, Szabó tekerése a bal kapufánk mellett hagyta el a játékteret. Az 57. percben Kesztyűs lövése Kinyik karjáról váltott irányt, végül csak szögletrúgással jöhettünk, amit Tóth-Gábor fejjel csúsztatott nem sokkal a keresztléc fölé.

A 62. percben Varga és Hadaró vívott test-test ellni párharcot a labdáért, a vendégek támadója a gyepre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett értékesítette, aki védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot, 0-1. Ezzel tehát az előzetesebben is esélyesebb Paks állt továbbjutásra, míg bő húsz perccel a vége előtt vezetőedzőnk két támadót hozott be az egyenlítés érdekében, a fiatal Gera mellett a sérülésből felépülő Harsányi lépett pályára csereként. A 72. percben ismét veszélyeztettek a vizitálók, Kovács azonban nagyot vetődve szögletre tolta ki a labdát a bal alsó elől. A stabilan védekező zöld-fehérek ellen nehezen találtuk meg a rést, ám Tóth-Gábor fejeséivel igyekezett mindent megtenni a gólszerzés érdekében.

A 82. percben megfogyatkoztunk, igencsak véleményes ítéletet követően Kesztyűs második sárga lappal a kiállítás sorsára került. Még nehezebb helyzetbe kerültünk a hajrában, ugyanakkor Marques és Kónya becserélésével igyekeztünk váratlant okozni az emberelőnyben játszó paksiak ellen. A 87. percben Gyurkits lépett ki a télpálya magasságában, térfelünk közepén azonban Kovács higgadtan elrúgta előle a labdát. A hosszabbítás perceiben mindent beleadva próbálkoztunk egyenlíteni az esetleges hosszabbítás érdekében. Előnyét végül megőrizte ellenfelünk, amely továbbjutott a legjobb 32 közé Ami pedig csapatunkat illeti, a búcsú ellenére nem vallottunk szégyent. Folytatás a válogatott szünetet követően, október 2-án 17:00 órakor a Szombathelyi Haladás ellen a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Derdák (Huszár, Rózsa)
PMFC – Paksi FC 0-1 (0-0)
Gsz.: Varga (63. – büntetőből)
Piros lap: Kesztyűs (82.)

PMFC: Kovács – Svedyuk, Takács (Gera, 68.), Katona, Hadaró (Marques, 83.) – Szeles – Kocsis (Harsányi, 68.), Nikitscher, Kesztyűs, Hegedűs (Kónya, 83.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Paksi FC: Nagy G. – Osváth, Lenzsér, Szélpál, Kinyik – Windecker, Papp (Bőle, 32.) – Szabó (Gyurkits, 68.), Hahn (Tamás, 87.), Balogh – Varga. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram