3+1 érdekesség a Haladás elleni párharcról

A válogatott szünetet követően folyatódik a Merkantil Bank Liga, a 9. fordulóban a Szombathelyi Haladás együttesével mérkőzünk meg vasárnap 17:00-tól a PMFC Stadionban. Az október 2-i összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt olvashat bővebben. A találkozóra való ráhangolódás jegyében három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Bajnoki örökmérleg

A két csapat 80. egymás elleni bajnoki mérkőzése következik, míg a másodosztályban a 11. találkozóra kerül sor. Az eddigi 10 NB II-es meccsen 3 pécsi siker, 4 döntetlen és 3 szombathelyi győzelem született. Legutóbb tavaly decemberben csaptunk össze a zöld-fehérekkel, a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban 1-0-s sikert értünk el. A másodosztályban vívott párharc gólaránya 10:9 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokijaink meccsenkénti gólátlaga pedig 1,9.

2. Visszatérő edző a Haladás kispadján

A szombathelyiek múlt héten jelentették be, hogy Michal Hipp lett a csapat vezetőedzője. A szlovák szakember másodszor lesz a Vas megyeiek trénere, ugyanis 2017 novemberétől 2018 szeptemberéig dolgozott már a Haladásnál. Az idén 59 éves szakvezető játékosként csehszlovák, majd szlovák válogatott is volt, edzőként is dolgozott Csehországban és Szlovákiában, valamint külföldön vezető- és segédedzőként, továbbá a szlovák válogatottnál is volt szövetségi kapitány.

3. A dátum: október 2.

A vasárnapi mérkőzés napján a XXI. században több tétmérkőzést játszottunk le eddig. Ezek közül a legnagyobb jelentőséggel egy 1991-es összecsapás bír, ugyanis klubunk jogelődje harmincegy évvel ezelőtt játszotta utolsó nemzetközi kupameccsét: PMSC – VfB Stuttgart 2-2. Garami József legénysége a kinti 4-1-es vereséget követően hazai közönség előtt szépen búcsúzott a nemzetközi porodtól, Magyar Zsolt mellett Mörtel Béla volt eredményes a németek ellen.

+1 Nevelőegyesülete ellen bizonyíthat házi gólkirályunk

NB II-es labdarúgócsapatunk legeredményesebb játékosa, a jelenleg 5 találatnál járó Tóth-Gábor Kristóf 2015-ben került az Illés-Akadémiához. A szombathelyi ranglétrát végigjárva felkerült az első csapathoz, amellyel a 2019/20-as szezonban 15 alkalommal lépett pályára az NB II-ben, 6 gólt jegyzett és kiosztott mellé 2 gólpasszt is. 21 esztendős házi gólkirályunk az előző idényében szintén a Szombathelyi Haladásban játszott, ahol 24 meccsen 2 gólt rúgott a másodosztályban.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram