3+1 érdekesség az Ajka elleni párharcról

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában szombaton 17:00-tól az FC Ajka együttesét fogadja itthon. Az október 22-i összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt, ellenfelünk bemutatásról pedig IDE kattintva olvashat bővebben. A találkozóra való ráhangolódás jegyében ezúttal is három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Jön a 13. Pécs-Ajka

A véletlen műve csupán, hogy az NB II 13. fordulójában pont a 13. FC Ajka elleni párharcunk következik. A korábbi 12 másodosztályú meccsen 8 pécsi siker, 2 döntetlen és 2 ajkai győzelem született. Az eddigi megvívott találkozók gólaránya 24:6 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokik meccsenkénti gólátlaga pedig 2,5. A közös meccstörténelem 2007. szeptember 22-én kezdődött és egy 3-0-s piros-fekete diadallal indult, míg a legutóbbi meccset az Ajka nyerte meg 1-0-ra.

2. Ismerős a kispadon

Szombati ellenfelünk kispadján egykori trénerünket, Kis Károlyt köszönthetjük, aki 2007-ben 6 meccsen át vezette a pécsi együttest a másodosztályban. Az 58 esztendős szakember edzői pályafutása eddigi legnagyobb sikerét a Pakssal érte el, a 2010/10-es szezonban győzelemig vezette a zöld-fehéreket a Ligakupában, míg ebben az időszakban ezüstérmes helyen zárt a tolnaiakkal az élvonalban. Kis Károly jelenlegi klubját, az FC Ajkát 2019 óta irányítja az NB II-ben.

3. Szerencsés 13-as

Az elmúlt három évben eredményesen zártuk a babonákkal teli 13. fordulót. Tavaly az ETO FC Győrrel játszottunk idegenben és nyertünk 1-0-ra Katona Levente góljával, míg tavalyelőtt a Gyirmót FC Győrt fogadtuk, ahol szintén 1-0 lett a végeredmény, mégpedig Geiger Norbert találatával. Három esztendővel ezelőtt Geiger Norbert és Kónya Dávid góljával Dunaújvárosban értünk el 2-0-s vendégsikert. Ezek alapján mondhatni, a PMFC számára szerencsés szám a 13.

+1 11-szeres kupagyőztes jelentette a búcsút

Az FC Ajka szerdán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában volt érdekelt, miután a korábbi kupameccsük alkalmával a másodosztályú Szentlőrincet búcsúztatták 3-0-s sikerükkel. Az ezúttal már a legjobb tizenhat közé jutásért vívott párharc alkalmával az élvonalban szereplő, 11-szeres kupagyőztes Újpest FC-t fogadták. A lila-fehérek ellen az első félidő hajrájában egyenlített Kis Károly legénysége, míg a fordulás után a fővárosi vendégek Gouré duplájával döntötték el a továbbjutást (1-3).

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram