Ellenfél-lesen: MTK Budapest

Nyolc év után játszunk ismét bajnoki mérkőzést az élvonalbeli visszajutást megcélzó fővárosi kék-fehérekkel.

A szerdai Gyirmót FC Győr ellen hazai pályán 1-1-es döntetlennel záruló rangadó után ismét egy komoly ellenfél vár jelenleg veretlenül a tabella 2. helyén álló NB II-es labdarúgócsapatunkra. November 13-án, vasárnap 11:30-tól a Győr-Moson-Sopron megyeiekhez hasonlóan az előző szezonban az NB I-ben szereplő, s az oda azonnali visszajutást megcélzó MTK Budapest vendégeként lépünk pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Merkantil Bank Liga 17. fordulójának nyitányán.

Bár a Hungária körúti kék-fehérek elleni párharc közel hét évtizedes múltra tekint vissza, a másodosztályban még sosem találkoztunk össze a 23-szoros magyar bajnokkal. A jogelődöket is figyelembe véve a közös meccstörténelem 1955-ben kezdődött, s kisebb megszakításokkal ugyan, de 89 élvonalbeli párharc fejeződött be a nagy múltú fővárosi együttes ellen. A mérleg 38 MTK győzelem, 33 döntetlen és 18 pécsi siker, 121-84-es gólkülönbség mellett.

A legutóbbi összecsapásra nyolc évvel ezelőtt, 2014 novemberében került sor Budapesten, az akkor Robert Jarni vezette PMFC fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a Garami József fémjelezte MTK-tól. Az azóta eltelt időszakban a IX. kerületiek két idényt leszámítva az NB I-ben szerepeltek, mígnem idén nyáron ismét búcsúzni kényszerültek az élvonaltól, ám az azonnali feljutás egyik nagy esélyesei között továbbra is ott szerepelnek.

A budapesti csapat a 2022/23-as szezonnak Bognár György irányításával vágott neki, akitől azonban a vezetők októberben elköszöntek. Helyét az MTK Budapest második csapatát irányító, valamint az ifjúsági Bajnokok Ligájában az MTK U19-es csapatát trenírozó Horváth Dávid vette át, aki az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén is irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerezett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bennmaradási reményeket.

Az MTK Budapest jelenlegi mérlege 9 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség, kizárólag hazai pályán 1-szer kaptak csupán ki, 2 esetben döntetlent játszottak, 3 alkalommal pedig otthon tartották a három pontot. Erejüket jól mutatja, hogy 16 forduló alatt a legtöbb gólt ők rúgták, szám szerint 48-szor találtak be. Ebből a klubszinten is nemzetközi, és válogatott rutinnal rendelkező Németh Krisztián 13-at jegyzett, nem mellékesen vezetve az NB II-es góllövőlistát, Futács Márkó pedig 9 gólnál jár.

A Merkantil Bank Liga 17. játéknapját megelőzően a kék-fehérek 30 pontot gyűjtöttek, ezzel a tabella 3. pozícióját birtokolják, s hátrányuk mindössze 2 pont a PMFC-vel szemben. Mindezek alapján az izgalmas és egyben kiélezett párharcot az M4 Sport televízió élőben közvetíti majd, ugyanakkor számítunk szurkolóink, különösképpen a fővárosban és annak agglomerációjában élő drukkereink helyszíni támogatására. Jegyvásárlás a november 13-án, 11:30-kor kezdődő meccsre ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram