Kiválóan sikerült a női focitornánk

Boldogan és elismerősen távozott minden résztvevő és meghívott a II. PMFC Leány Nemzetközi Tornáról.

Egész hétvégén át zajlottak a jobbnál-jobb találkozók a női akadémiánk által szervezett II. PMFC Leány Nemzetközi Tornán, amelyen rangos U15-ös leány klubcsapatok mérkőztek meg egymás ellen az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnokában. A trófeáért a házigazda PMFC U15-ös női csapata mellett a Ferencvárosi TC, a román U Olimpia Cluj és a Poli Timisoara, a szlovák FC Spartak Trnava, a szerb ZFK Vojvodina, illetve a horvát ZNK Osijek szállt harcba. Egyedüli változás volt az előzetes kiíráshoz képest, hogy a szlovák ŠK Slovan Bratislava megbetegedések miatt lemondta a Pécsre utazást, helyettük a PMFC-Sportolda színeiben vegyes korosztályú női együttesünk játszott versenyen kívül.

Az már a szombati csoportküzdelmek során látszott, hogy a résztvevők nagyon élvezték a fedett, műfüves borítást, valamint a 7*2 méteres kapukra történő játékot. A színvonalas és gyors iramú találkozók után vasárnap került sor a keresztbejátszásra, a helyosztókra, így a bronzmeccsre és a fináléra. Nagy örömünkre a helyszínen követte végig az eseményeket Turtóczki Sándor és Schumi Dorottya, a magyar U19-es és U17-es válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője, Bruncvig Róbert, az U14-es Dél-Regionális válogatott szövetségi edzője, illetve Bauer Istvánné, utánpótlás-válogatott kapusedző.

Az első elődöntő során a Spartak Trnava az FC Vojvodinával mérkőzött meg, nagyon parázs és izgalmas meccsen 3-3-as végeredmény született, így következtek a büntetők, ahol a szlovák lányok tudtaj higgadtabbak maradni, így ők jutottak a döntőbe. A másik elődöntőben két magyar csapat, a PMFC és a Ferencváros találkozott, ahol nagy taktikai csata zajlott. Jó volt látni, hogy a 13-14 éves lányok mennyire fegyelmezetten tudnak játszani, s egészen az utolsó másodpercig 1-1 volt az eredmény, majd az FTC középpályása, Sági Panna egy bombagóllal juttatta a Fradit a döntőbe. A bronzcsatán a PMFC ismét egy utolsó percben kapott góllal maradt csak alul.

A döntőben két nagyon erős csapat találkozott, amit a Fradit tudott megnyerni 5-3-ra a Spartak Trnava ellen. Ünnepi díjátadóval ért véget a II. PMFC Leány Nemzetközi Torna. A kétnapos U15-ös viadal eredményhirdetésének kezdetén felsorakoztak a résztvevő hazai és nemzetközi csapatok, s az együttesek nevében elsőként a nyolcadik, egyben az SKSlovan Bratislava helyett versenyen kívül beugró PMFC-Sportolda, a hetedik U Olimpija Cluj, a hatodik Poli Timisoara, az ötödik ZNK Osijak, a negyedik PMFC, a harmadik ZFK Vojvodina, a második FC Spartak Tvnara és az első Ferencvárosi TC kapitányai vehették át a nekik járó elismerést.

A díjak és az oklevelek átadása után külön kihirdetésre került a II. PMFC Leány Nemzetközi Torna All Star-csapata, amelynek tagjai a következők lettek: Hollósi Eszter (PMFC) Maja Francuzovic (ZNK Osijek) Hanász Vanda (Ferencvárosi TC) Maier Tamya (U Olimpia Cluj) Bucsa Aida (Poli Timisoara) Ema Tancokova (Spartak Trnava) és Sara Mitic (ZFK Vojvodina). Különdíjasok: Lana Milinic (ZFK Vojvodina, legjobb kapus:) Simona Amrichova (Spartak Trnava, legjobb játékos:), Kovács Petra (Ferencvárosi TC, gólkirálynő.), akik számára külön az erre az alkalomra készített serleget adtak át illusztris személyekből álló versenybizottságunk.

– Nagyon elégedettek vagyunk a látottakkal, rengeteg tehetség játszott ezen a tornán, minden csapatból volt minimum 3 játékos, aki szerepel saját országa válogatottjában, így tényleg nagyon jó kis meccseket láthattunk. Azt gondoljuk, az ilyen tornák tudják igazán előrevinni a női labdarúgást. Tényleg nagyon egyedi volt, hogy a csapatok 8+1-es felállásban, 60x40m-es pályán, ráadásul rendes 7×2-es nagykapura játszottak, gyönyörű gólok születtek, ez is volt a cél – nyilatkozta a tornát követően Sergiu Bolboaca, leány U15-ös csapatunk edzője, aki egyben a kétnapos hazai viadal szervezőjeként is oroszlánrészt vállalt az esemény létrejöttében és lebonyolításában.

Női akadémiánk nevében ezúton is köszönjük Schumi Dorottyának, Bauer Istvánnénak, Turtóczky Sándornak, Kiss Lászlónak és Bruncvig Róbertnek, hogy megtiszteltek minket és ellátogattak a tornára, ahol ők adták át a díjakat és nagyon pozitív visszajelzéseket adtak számunkra, illetve a többi csapat számára is. Külön örömünkre szolgál, hogy minden résztvevő klub valamennyi edzője, egyből a torna után kiváló visszajelzéseket adott, hiszen nagyon meg voltak elégedve a tornával és a körülményekkel. Gratulálunk minden résztvevőnek, reméljük, hogy mihamarabb ismét ellátogatnak a PMFC-hez, hiszen a jövőben további hazai és nemzetközi tornák megszervezését tűztük ki a női labdarúgás népszerűsítése, valamint a játékosok fejlődése érdekében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram