Ausztriában légióskodó védőt igazoltunk

A 22 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd az osztrák SV Horntól csatlakozott hozzánk.

Örömmel jelentjük be NB II-es labdarúgócsapatunk második téli igazolását, Majnovics Martint. A baloldali védő 2000. október 26-án látta meg a napvilágot Sopronban. Pályafutását szülővárosában kezdte, ahol hét éven át a különböző korosztályos együttesekben pallérozódott. 2014-ben igazolt Ausztriába, az SV Mattersburg gárdájához és 2017. májusában mutatkozott be a klub második csapatában, amellyel a 2017/18-as szezonban feljutott az osztrák harmadosztályba.

Ezt követően 2020. június 23-án debütált a nagymartoni klub osztrák élvonalban szereplő felnőtt keretében egy Altach elleni mérkőzésen, majd 2020. októberében a szintén első osztályú St. Pölten csapatához igazolt. Eközben kulcsjátékosként szerepelt az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottakban, míg 2017-ben tagja volt a korosztályos Európa-bajnokságon 6. helyezett csapatnak is. A szárnyvédőt 2021. júliusában az NB I-ben szereplő ZTE FC csábította magához.

Majnovics Martin a PMFC második téli érkezője

A hátvédet zalaegerszegi pályafutásában egy sajnálatos arcsérülés hátráltatta, emiatt viszonylag kevés lehetőséghez jutott a kék-fehérek első és másodikszámú csapatában, majd 2022. februárjában kölcsönben folytatta karrierjét az SV Horn együttesében. Majnovics Martin egészen mostanáig az osztrák másodosztályú együttesben játszott, míg a 22 esztendős védő további pályafutását a PMFC-ben folytatja, annak érdekében, hogy NB II-es labdarúgócsapatunkat segítse.

– Örültem, amikor kapcsolatba kerültem a klubbal. A szakmai stábbal és a vezetőséggel egyeznek az elképeléseink, hamar egy hullámhosszra kerültünk és gyorsan megszületett a megállapodás. Izgatott vagyok és egyben nyugodt is. Szeretném felépíteni magamat, minél több játéklehetőséghez jutni és igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokságban – nyilatkozta a szerződéskötést követően honlapunknak újdonsült balhátvédünk.

Majnovics Martint szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy
Név: Majnovics Martin
Születésnap: 2000.10.26.
Születési hely: Sopron
Nemzetiség: magyar
Poszt: Védő
Magasság: 180 cm
Testsúly: 80 kg
Előző klubja: SV Horn

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram