Fontos győzelem Mosonmagyaróváron

NB II-es labdarúgócsapatunk 2-1-es győzelmet aratott a mosonmagyaróváriak vendégeként.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára vasárnap. Weitner Ádám vezetőedzőnk nem változtatott a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, a Lajta-partiak elleni idegenbeli találkozón ismét a Helesfay – Mayer, Rácz, Pejovics, Katona – Szeles – Harsányi, Kocsis, Kesztyűs, Szabó – Tóth-Gábor összeállításnak szavazott bizalmat. Az elmúlt kemény téli napok nem múltak el nyomtalanul a Győr-Moson-Sopron vármegyei alakulat otthonában sem, a fagyos időjárás mellett a pályáról letakarított hó helyenként még megmaradt az oldalvonalakon kívül.

A küzdelmes találkozó első lehetősége a hazaiak előtt adódott, majd magunkhoz vettük a kezdeményezést, beszorítva saját térfelére a vendéglátókat. Több ízben is veszélyesen szállt be a labda a Mosonmagyaróvár kapuja elé. A legközelebb a 36. percben Tóth-Gábor állt a gólszerzéshez, ám védője szorításában éppen csak lecsúszott a játékszerről az ötösön belül. A 41. percben aztán Harsányi jobboldali beadását Tóth-Gábor közelről a halóba jutatta, támadónk szezonbeli 10. góljával egyúttal megszerezte a vezetést, 0-1. A félidő vége előtt azonban egy szögletből Papp szerencsés körülmények között egyenlíteni tudott, 1-1.

A szünetet követően változatlan összeállításban folytatták a felek a találkozót. Az 53. percben Gáncs fejelhetett a tizenegyes magasságából, gyengére sikeredett bólintása azonban pontatlan volt. Az 58. minutumban két helyen változtatott vezetőedzőnk, Mayer és Szabó helyett Svedyuk és Gera folytatta. A 64. percben Korbély lövését Helesfay ütötte ki remekül elvetődve a bal alsó elől, alig valamivel ezt követően egy remek ellenakció során balról Harsányi tálalt a korábban frissen pályára küldött Gera elé, akinek már épp lövésre lendült a lába az ötösön belül, de egy hazai védő az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott. Nagy helyzet maradt ki.

A 72. percben aztán másodszorra is vezetést szereztünk. Balról Katona pontos beadására középen Gera érkezett és védőjét megelőzve közelről értékesítette ziccerét, 19 esztendős fiatalunk egyben első NB II-es gólját szerezte meg a PMFC színeiben, 1-2. Kicsivel után Karusz és Terbe is beállt, míg az eredményt már nem engedtük ki a kezünkből, stabilan teljesítve 2008 márciusa után ismét elhoztuk a három pontot Mosonmagyaróvárról. A tavaszi szezonban aratott első bajnoki győzelmével NB II-es labdarúgócsapatunk megerősítette helyét a másodosztályú tabella 3. helyén. Folytatás február 12-én, hazai pályán, a HR-Rent Kozármisleny ellen.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Mosonmagyaróvár, MTE1904 Sporttelep, 300 néző. Vezette: Farkas (Huszár, Sinkovicz)
Credobus Mosonmagyaróvár – PMFC 1-2 (1-1)
Gsz.: Papp (45.), ill. Tóth-Gábor (41.), Gera (72.)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Sajbán, 84.), Papp, Deák, Horváth K. – Végh, Gáncs (Buglyó, 78.) – Korbély (Vukasovic, 78.), Illés (Debreceni, 84.), Jasarevic (Mayer Á. 60.) – Nagy. Vezetőedző: Horváth Csaba.

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 58.), Rácz, Pejovics, Katona – Szeles – Harsányi (Karusz, 79.), Kocsis (Terbe, 88.), Kesztyűs, Szabó (Svedyuk, 58.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram