Jön a 68. Diósgyőr elleni bajnoki

Meccstörténelem: Az első meccset még a miskolciak nyerték, míg a legutóbbi találkozót követően piros-fekete győzelem született.

Február 20-án, hétfőn 19:00 órától rangadót játszunk a Merkantil Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzésének alkalmával, amikor is a jelenleg a tabella harmadik helyén álló NB II-es labdarúgócsapatunk a listavezető DVTK-hoz látogat. A Diósgyőr-Pécs meccsek 1955 tavasza óta kisebb megszakításokkal íródó történetének számszerű egyenlege némi baranyai fölényt mutat. Az első és másodosztályú bajnoki találkozókat, valamint a jogelődöket is figyelembe véve huszonhét pécsi siker, tizenhat döntetlen, illetve huszonnégy diósgyőri győzelem a jelenlegi állás. A gólkülönbség pedig kilencvenhét-nyolcvankilenc a javunkra.

A bajnokságban legutóbb tavaly augusztusban találkoztunk a DVTK-val. A PMFC Stadionban rendezett NB II-es mérkőzés 5. percében Farkas góljával a vendégek szerezték meg a vezetést. A 20. percben Tóth-Gábor tizenhatoson belüli lerántásáért Szatmárit kiállították, míg a büntetőt maga a sértett értékesítette. Négy minutummal később Harsányi góljával már fordítottunk is, a 26. percben azonban Szőke egalizált fejesével. A 36. percben Tóth-Gábor csúsztatta a diósgyőri kapuba a labdát. A fordulás után Lukács módosított 3-3-ra, de a 69. percben Harsányi is duplázott, beállítva a 4-3-as végeredményt a meccset végül kettős emberhátrányban befejező DVTK ellen.

Ami a régmúltat illeti, a két csapat 1955. március 6-án ütközött meg először egymással. A korabeli tudósítások szerint 12 000 néző előtt vonultak ki a pályára a Diósgyőri Vasas SK és a Pécsi Dózsa SK élvonalbeli labdarúgói. A jogelőd lila-fehérek a 4. percben Nagy József góljával szereztek vezetést, ám Tiba Sándor előbb egyenlített, míg nem sokkal később Nagy György találatával már a hazaiaknál volt az előny. A pécsiek azonban nem adták fel, s a 21. minutumban Lehel Gyula köszönt be a borsodi drukkerek bánatára, akik azonban végül örömittasan hagyhatták el a stadiont, hiszen Virág Kálmán a 74. percben 3-2-es győzelemhez juttatta a miskolciakat.

A soron következő egymás elleni összecsapásra az NB II-ben kerül sor, a közös meccstörténelem során korábban ötször mérkőztek meg a felek ebben az osztályban. 2002-ben itthon 1-0-ra, idegenben 3-1-re nyertünk. 2021-ben a miskolci 3-0-s vereségre 2022 tavaszán 3-0-s hazai győzelemmel válaszoltunk, míg a legutóbbi megmérettetés a fentebb már említett 4-3-as sikerünkkel ért véget. Kiélezett mérkőzés elé nézünk jövő hétfőn. A DVTK elleni idegenbeli találkozónkat élőben követhetik majd az M4 Sport csatornáján, valamint ingyenes stream formájában az m4sport.hu-n! Jegyvásárlással kapcsolatos információkról ITT tájékozódhat!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram