Ellenfél-lesen: DVTK

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójának rangadóján az éllovas Diósgyőr vendégeként lépünk pályára hétfőn 19:00 órától.

NB II-es labdarúgócsapatunk február 20-án, 19:00-kor a DVTK-hoz látogat a Merkantil Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésén. Hétfő esti vendéglátóink még Dragan Vukmir vezetésével vágtak neki a 2022/23-as idénynek, akitől azonban pont az ellenünk Pécsen elszenvedett 4-3-as vereséget követően elköszöntek. Helyére a 40 éves Kuznyecov Szergej nevezték ki, az új vezetőedző irányításával pedig egyre magabiztosabban szerepelve átvették jelenlegi éllovas pozíciójukat a bajnoki tabellán.

A 52 pontos borsodiak a legutóbbi körben Ajkán szerezték meg tizenhetedik győzelmüket, ráadásul sorozatban negyedszer gyűjtötték be a három pontot úgy, hogy idén még gólt sem kaptak. Ezzel a második MTK Budapesttel szemben négy, míg a harmadik helyen álló PMFC előtt kilenc pontra növelték előnyüket. Győzelmeik száma mellett egy döntetlen szerepel, ugyanakkor ötször kikaptak. A piros-fehérek eddig a második legtöbb gólt rúgták, negyvenhetet, valamint tizenhetet kaptak.

Házi góllövőlistájukat tizenhárom találatával Lukács Dániel vezeti, aki emellett még nyolc gólpasszal is büszkélkedhet. Őt követi a sorban az öt gólnál járó Jurek Gábor, valamint az egyaránt három gólos Eppel Márton-Bényei Ágoston-Gera Dániel alkotta trió. Nagy feladat vár hétfő este együttesünkre a bajnokaspiráns otthonában, amely az NB I-es és NB II-es találkozókat is fegyelembe véve a 68. egymás elleni bajnoki találkozónk lesz. A DVTK-PMFC rangadót élőben közvetíti az M4 Sport!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram