Nem sok hiányzott Diósgyőrben

NB II-es labdarúgócsapatunk nagyobb helyzetei ellenére 3-2-re kikapott a DVTK vendégeként.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 24. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésének alkalmával a listavezető DVTK vendégeként lépett pályára. Weitner Ádám vezette együttesünk a tabella 3. helyéről vágott neki a diósgyőri rangadónak, amelyen vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Katona – Kesztyűs, Szeles, Kocsis – Harsányi, Tóth-Gábor, Gera kezdőnek szavazott bizalmat. Az öt sárgás Krausz ezúttal nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, betegségéből felépült Pejovic és Szeles, míg visszatért Rácz is, aki pedig ismét a csapatkapitányi karszalagot viselte.

A hangulatra már az első perctől nem lehetett panasz, főleg, hogy a két klub szurkolótábora remek baráti kapcsolatot ápol egymással. Támadószellemben kezdtük az összecsapást, a 3. percben Svedyuk adott be balról, labdájába mintha Csirmaz kézzel ért volna bele, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Helyette szöglettel jöhettünk, a labda veszélyesen szállt be a kapu elé, nehezen tisztáztak a piros-fehérek, ide-oda pattogott a játékszer, ám nem sikerült a kapuba terelni. A 7. percben Kocsis ugratta ki a védők mögül Tóth-Gábort, aki elől Danilovic mentett nagyot.

Ezt követően is igyekeztünk a saját térfelén tartani a hazaiakat, előbb Harsányi, majd Gera állította feladat elé a miskolciak hálóőrét. A 15. percben Lőrinczy a tizenhatos jobb oldalvonalának közeléből elvégzett szabadrúgása szállt át a hosszúra, ahol Eppel visszafejelt labdája jócskán elkerülte a kapunkat. Bő tíz minutummal később Lukácsot játszották meg a társak, aki balról középre adott, ám a legutóbbi találkozónkat betegség miatt kihagyó Pejovic higgadtan tisztázott. A 27. percben ismét óriási lehetőségünk adódott az előny megszerzésére, Harsányi beadásáról Gera centikkel maradt le.

A 33. percben Kesztyűs beadását Tóth-Gábor fejelte rá 8-ról, labdája a jobb kapufa és a keresztléc találkozásán csattant. A 39. percben Svedyuk sajnos megkésve próbált meg menteni Lukács elől, aki eltűnt a tizenhatoson belül. Kovács játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Lukács vágta a léc alá, 1-0. A félidő hosszabbításban azonban érkezett az egyenlítés. Harsányi végzett el szabadrúgást balról, labdáját Danilovic ütötte ki, éppen Kocsis lábára, középpályásunk pedig kapásból a kapujába visszafutó hálóőr felett a jobb felső sarokba emelt, 1-1.

Kocsis szezonbeli 3. góljának köszönhetően a lehető legjobbkor egalizált csapatunk. A térfélcserét követően az 57. percben Harsányi 20 méterről eleresztett veszélyes lövését Danilovic védte. A 64. minutumban Kocsis lábában volt a fordítás is. A hazaiak tizenhatosán belül passzolgattunk, míg a támadást Kocsis zárta le, aki 14 méterről, kissé jobbról, a léc fölé tekerte a játékszert. A 69. percben a felezővonalnál Tóth-Gábor indította a jobb szélen felfutó Kocsist, aki befelé tört a labdával, majd lövésre szánta rá magát, nem sokkal tévesztett célt.

Újabb ziccerünk Tóth-Gábor előtt adódott, akinek a jobb kapufa előtti lehetősége mellé pattant. A sok lehetőség után azonban újra a DVTK szerezte meg a vezetést. A 75. percben jobbról Csirmaz tette be középre a labdát Lőrinczynek, aki 19 méterről a jobb sarokba bombázott, Helesfay hiába vetődött, már nem tudott menteni, 2-1. A 79. percben egy szögletet követően Cseke talált be a kapunkba, 3-1. A 80. percben hármas cserét hajtottunk végre: Terbe, Kártik és Major érkezett, utóbbi egyúttal debütált a PMFC színeiben. A 82. percben emberelőnybe kerültünk, Bárdos kapott pirosat.

A hosszabbítás perceiben sikerült szorosabbá tenni az állást. A 92. percben a korábban becserélt Major kapu elé betett labdájára Gera érkezett remekül, fiatal támadónk pedig élt is a lehetőséggel és megszerezve szezonbeli második bajnoki gólját, beállította a 3-2-es végeredményt. Bár a mérkőzés során NB II-es labdarúgócsapatunk előtt adódott nagyobb helyzetek, végül pont nélkül zártuk a bajnokaspiráns, az élvonalbeli feljutás felé újabb nagy lépést tevő DVTK elleni idegenbeli rangadót. Folytatás február 26-án, vasárnap 15:00 órától hazai pályán az Aqvital FC Csákvár ellen.

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Miskolc, DVTK Stadion, 3153 néző. Vezette: Kovács (Baghy, Tőkés)
DVTK – PMFC 3-2 (1-1)
Gsz.: Lukács (40. – büntetőből), Lőrinczy (75.), Cseke (79.)ill. Kocsis (45.), Gera (92.)
Piros lap: Bárdos (82.)

DVTK: Danilović – Csirmaz, Viczián, Bárdos, Bokros – Lőrinczy (Szűcs, 84.), Bényei, Bertus (Cseke, 70.) – Gera D. (Jurek,70.), Eppel (Könyves, 46.), Lukács (Obounet, 90.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Katona – Kesztyűs, Szeles (Major, 80.), Kocsis (Kártik, 80.) – Harsányi (Terbe, 80.), Tóth-Gábor (Szabó, 72.), Gera Z.. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: dvtk.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram