[bdp_ticker ticker_title="Eredmény" category="eredmeny"]

Előkelő helyen végzett az U11

A PMFC U11-es csapata a törökbálinti Youth Talent Cup-on vett részt, ahol igen erős mezőnyben a negyedik helyen végeztek a fiatalok.

A húszcsapatos Youth Talent Cup-on több akadémia, tehetségközpont csapata vett részt. Négy csoportban zajlottak a küzdelmek, az első két helyezett az aranyágra, a csoportban harmadik és negyedik helyezettek az ezüstágra, míg a csoport utolsók a bronzágra került. Színvonalas mérkőzések mellett a rövid játékidő miatt lüktető és nagy iramú volt a játék.

Udvardi Zoltán 2012-es születésű tanítványai a magabiztos és tudatos játéknak köszönhetően jutottak tovább csoportjukból, míg az elődöntőbe jutásért a KTE csapatával játszottak egy igen magas intenzitású és jó mérkőzést. Győzelmük pedig egyúttal a négy közé jutást jelentette.

Az U11-esek a döntőbe jutásért a Főnix csapatával találkoztak, akik ellen nagyon jól kezdtek, szinte egykapuztak a pécsi fiatalok, s a vezetést is megszerezték. Sajnos a mérkőzés közvetlen vége előtt egyenlített, majd a maga javára fordította az eredményt a fehérvári gárdája.

Ilyen lelkiállapotban kellett azonnal a harmadik helyért játszaniuk a fiúknak. Szinte semmi nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Kétszeri vezetésük ellenére kimaradtak a helyzetek. Végül büntetők következtek, amely során az ellenfél volt pontosabb, így a PMFC a negyedik helyen zárt.

A tornán résztvevő játékosok: Anka Gergely, Ács Zalán, Bátori Barna, Csiba Máté, Molnár Marcell, Simai Milán, Szakály Ádám, Varga Zalán, Schlitt Olivér (PVSK, partnerklub). Edző: Udvardi Zoltán.

Udvardi Zoltán: – A többi csapat játékát látva, és csapatom mutatott teljesítménye alapján az első háromban kellett volna végeznünk. Igaz, a Vasas Kubala Akadémia kiemelkedő teljesítményt mutatott, de érdekes mérkőzés lett volna, ha velünk játsszák a döntőt. Nagyszerűen fociztak a fiúk! Nagyon sajnálom a Főnix elleni utolsó másfél percet, de ilyen a foci, a mérkőzés a lefújás után ér véget. Meggyőződésem, hogyha több ilyen színvonalú tornán vennénk részt, akkor a srácok fejlődése még gyorsabb lenne. A többi akadémia csapatait látva határozott véleményem, hogy jó úton jár a képzésünk Pécsen! Köszönöm a PVSK-nak, hogy hozzájárult Schlitt Olivér játékához. Nagyon sajnálom, hogy nem a szakmai irányelvek mellett lett díjazva a torna legjobb kapusa, ugyanis csapatunk kiválósága, Varga Zalán nyújtotta a legjobb teljesítményt. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és a mutatott játékra ezen a hosszú napon. Köszönöm a tornán jelenlévő hozzátartozóknak a sportszerű hozzáállást és a biztatást!

Gratulálunk fiúk! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram