Pontmentés emberhátrányban

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően hazai pályán folytatta a bajnokságot, vasárnap a BFC Siófokot fogadtuk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A Balaton-partiak elleni összecsapáson Weitner Ádám nem számíthatott Szelesre, akit továbbra is sérülés hátráltat, míg házi gólkirályunk, Tóth-Gábor öt sárgás eltiltását töltötte. Vezetőedzőnk ennek tükrében a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovics, Katona – Kesztyűs, Krausz – Major, Kocsis, Szabó – Gera kezdőnek szavazott bizalmat a siófokiak elleni negyvenegyedik bajnoki összecsapás alkalmával.

A találkozó ünnepélyes kezdőrúgás klubunk fotósa, Kurdi József végezte el, aki nemrég ünnepelte névnapját, s ennek alkalmából párja lepte meg ezzel a lehetőséggel. Pillók játékvezető sípszavára még a nap is kisütött, ráadásul kiválóan előkészített gyep várta a feleket, így minden adott volt az összecsapáshoz. Mindkét együttes támadólag lépett fel, igaz egyik kapu sem forgott veszélyben. A 15. percben Hegedűs lépett ki a leshatáron, Pejovics pedig a tizenhatoson belül becsúszva Hegedűs lábát sodorta el a labda helyett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott.

A tizenegyes elvégzéséhez Farkas állt oda, aki a 16. percben a jobbra vetődő Helesfay mellett a háló bal alsó felébe lőtt, megszerezve ezzel a vezetést a tiszta sárgában játszó vendégek javára, 0-1. A 30. percben Szabó szögletét Krausz csúsztatta meg fejjel, a hosszúnál ugyan érkezett egy csapattárs, de nem sikerült lecsapni a labdára. A sokszor harcias, sárgákkal tűzdelet félidő rendes játékidejének végén egy beadás után Major elé került a labda, aki jobbról, 12-ről lőtt, de szerencsére a bal kapufa a segítségünkre volt, míg a hajrában Pejovics közeli fejese szállt el veszélyesen a keresztléc felett.

A szünetben hármas cserét hajtottunk végre: Katona, Szabó és Major helyett Majnovics, Harsányi és Terbe folytatta. Az 54. percben aztán Hegedűs szabálytalankodott a vendégek tizenhatosának előterében, az ideális helyről megítélt szabadrúgás elvégzéséhez Harsányi és Gera készült, végül utóbbi 18-ről, kissé jobból a vizitálók hálójába lőtt, tizenkilenc esztendős támadónk szezonbeli negyedik bajnoki góljával tehát egyenlítettünk, 1-1. A 65. percben Kerezsi távoli lövését Helesfay még nagyot nyújtózva bravúrosan tolt ki, Varjas fejesét azonban már nem tudta hárítani, 1-2.

A 75. percben ismét cseréltünk, Svedyuk helyén Mayer folytatta, közvetlen ezután szöglet után veszélyeztettek a vizitálók, emiatt Helesfaynak kellett védést bemutatnia a gólvonal előtt. A 84. percben Rácz kapta meg második sárgáját, emiatt csapatkapitányunk a kiállítás sorsára jutott. A 87. percben Volter löketét tolta szögletre kapusunk, a sarokrúgás után pedig Varja jobblábas lövése ment mellé. Emberhátrányunk ellenére volt még bennünk, a 90. percben Kesztyűs beívelését Pejovics váltotta gólra, védünk első pécsi színekben szerzett bajnoki góljával végül pontot mentettünk a Siófok ellen, 2-2.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1100 néző. Vezette: Pillók (Aradi, Baghy)
PMFC – BFC Siófok 2-2 (0-1)
Gsz.: Gera (54.), Pejovics (90.) ill. Farkas (16. – büntetőből), Varjas (65.)
Piros lap: Rácz (84.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Mayer, 75.), Rácz, Pejovics, Katona (Majnovics, 46.) – Kesztyűs, Krausz – Major S. (Terbe, 46.), Kocsis, Szabó (Harsányi, 46.) – Gera. Vezetőedző: Weitner Ádám.

BFC Siófok: Winter – Varjas, Horváth M., Varga, Debreceni – Major G., Nyitrai, Szakály, Kerezsi – Farkas (Pataki, 75.), Hegedűs (Volter, 64.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram