Pont nélkül távoztunk Soroksárról

NB II-es labdarúgócsapatunk húsvétvasárnap a Soroksár SC vendégeként folytatta bajnoki szereplését a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában. A dél-pestiek elleni idegenbeli találkozót három meghatározó játékosunk is kénytelen volt kihagyni, Szelest továbbra is sérülés hátráltatja, míg Rácz piros, Kesztyűs pedig sárga lapos eltiltás miatt hiányzott. Visszatért azonban és ismét kezdőként lépett pályára házi gólkirályunk, Tóth-Gábor. Weitner Ádám vezetőedzőnk ezúttal Helesfay – Major, Takács, Pejovics, Katona – Terbe, Krausz, Kocsis – Gera, Tóth-Gábor, Harsányi összeállításnak szavazott bizalmat.

A kellemes napsütésben zajló találkozót támadószellemben kezdtük a tiszta feketében játszó soroksáriak ellen. Az első védést mégis Helesfaynak kellett bemutatnia. A 13. percben egy szögletet Hudák csúszatott fejjel kapura, ám hálóőrünk nagyot nyújtózva kitolta a bal alsóba tartó labdát. A 17. percben aztán a hazaiak kapusa mentett óriásit, Takács lőtt a tizenhatos magasságából, de Kovács a gólvonalon elvetődve kivédte védőnk erős, gólba tartó jobblábas löketét. A 22. percben újabb szöglet után alakult ki lehetőség, Lovrencsics azonban közelről, kissé jobbról az oldalhálóba bombázott.

A 23. minutumban Kocsis végezte el a 26-ról megítélt pontrúgást, középpályásunk lövése jól csapódott lefelé, azonban a kissé középre tartó labdát megfogta Kovács. A 29. percben Harsányit bukatták a tizenhatos bal oldalvonalán, a játékvezető végül szabadrúgást ítélt, amit csapatkapitányunk végzett el, nem is rosszul, hiszen a rövidbe tartó lövését a házigazdák kapusának kellett kitolnia. A 32. percbe Gera tört be a jobbszélről, lövését Kovács tolta szögletre, majd a sarokrúgásból Kocsis tornáztatta meg a hálóőrt, aki ezt követően harmadjára is nagyot mentett.

Gólnélküli állással fordultunk rá a második félidőre, a szünetben a hazaiak cseréltek, Vargát a korábban a PMFC utánpótlásában nevelkedő, azóta a Ferencvároshoz tartozó Redzic váltotta. Az 53. percben Halmai jobbról, élesen lőtt kapura, Helesfay ellenben szögletre tudta tolnia a labdát. Az 54. minutumban azonban már kapusunk sem tudott mit tenni, Lovrencsics látványos lekészítését Halmai értékesítette, előnyhöz juttatva ezzel a fekete mezes hazaiakat, 1-0. Az 58. percben az első cseréhez folyamodtunk, Tóth-Gábor helyére Szabó érkezett a támadószekcióba.

A 62. percben növelték előnyüket a soroksáriak, egy szögletrúgást követően Lovrencsis gólpasszából Halmai duplázott, 2-0. Ezt követően a hazaiak tizenhatosánál alakult ki kisebb lökdösődés, melynek végén a játékvezető második sárgával kiállította Valencsiket, így emberelőnyben folytathattuk hátrányunk ledolgozását. Lipcsei Péter az állás megtartása érdekében cserét hajtott végre, korábbi hátvédünk, Króner érkezett frissen a pályára. A 68. percben mi is változtattunk, Krátik váltotta Terbét. A 71. percben Redzic lépett ki ziccerben, de Helesfay blokkolt.

A 75. percben Katona távoli kísérletéből kis híján szépíteni tudtunk, erős lövése a kapufán csattant, majd Kovács vetődve leért és kipiszkálta a labdát a bal alsóból, amire érkezett Major, aki adódó lehetőségét nem tudta gólra váltani. A 80. percben kissé balról, 17-ről végezhettünk szabadrúgást, Gera lövését előrevetődve megfogta a Sori hálóőre. A találkozó hajrájában beszorítottuk ellenfelünket, lövéseink azonban elkerülték a hazai kaput. Csapatunk végül 2-0-s vereséget szenvedett Soroksáron. Javítási lehetőség április 12-én, 18:00 órakor a Tiszakécske ellen.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 350 néző. Vezette: dr. Csonka (Kovács, Vörös)
Soroksár SC – PMFC 2-0 (0-0)
Gsz.: Halmai (54., 62.)
Piros lap: Valencsik (63.)

Soroksár SC: Kovács – Nagy, Kékesi, Valencsik, Vincze – Vass (Németh, 61.), Köböl (Króner, 65.) – Varga (Redzic, 46.), Hudák, Halmai (Erdélyi, 90.) – Lovrencsics (Ternován, 90.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Major, Takács, Pejovics, Katona – Terbe (Kártik, 68.), Krausz, Kocsis – Gera, Tóth-Gábor (Szabó, 58.), Harsányi. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Edzői értékelések:

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője:

Lipcsei Péter, a Soroksár SC vezetőedzője:

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram