Ellenfél-lesen: FC Ajka

A remek tavaszt produkáló zöld-fehérek nyolc forduló óta veretlenek a bajnokságban.

NB II-es együttesünk vasárnap 17:00 órakor az FC Ajka vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában. A zöld-fehérek irányítását tavaly október végén Jeney Gyula vette át, a 45 esztendős tréner vezetésével az ajkaiak azóta a bajnokságban tizenkétszer sikert arattak, három döntetlen mellett pedig csupán az éllovas DVTK és a szintén az NB I-be tartó MTK ellen maradtak pont nélkül, így a 14. pozícióból egészen a táblázat 3. helyére léptek elő. Összesített mérlegük tizenhat győzelem, hét döntetlen és nyolc vereség, negyvenhat rúgott és harminckét kapott gól.

Hétvégi vendéglátóink nyolc forduló óta veretlenek, legutóbb február 12-én, hazai közönségük előtt a Diósgyőrtől kaptak ki 1-0-ra, azóta 1-1-re végeztek Csákváron, 4-1-re legyőzték a Nyíregyházát, 1-0-ra nyertek Győrben, a Haladást 2-1-re, a Siófokot és a Soroksárt 2-0-ra verték meg, a Tiszakécskén aratott 3-1-es vendéggyőzelmüket követően pedig a legutóbbi hétközi fordulóban 0-0-s döntetlennel zártak Szegeden. Az ajkaiak házi gólkirálya a hét találatnál járó Gaál Bálint. Őt követi hat góllal Zsolnai Richárd, valamint az öt találatos Szarka Ákos.

A két csapat őszi mérkőzésén Kocsis góljával 1-0-s sikert arattunk az akkor még Kis Károly fémjelezte Ajka ellen. Ezzel együtt az egymás elleni örökmérleg pécsi fölényt mutat, hiszen a korábbi tizenhárom másodosztályban megvívott találkozó során kilenc meccs baranyai sikerrel zárult, kétszer megosztoztak a pontokon a felek, két ízben viszont az ajkaiak örülhettek a lefújást követően. A zöld-fehérek otthonában legutóbb tavaly februárban játszottunk, akkor 1-0-ra a hazaiak nyertek, míg 2020 novemberében 3-0-s sikert értünk el.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram