Az Ajka nyerte a büntetőpárbajt

NB II-es labdarúgócsapatunk eheti második bajnoki mérkőzését a remek tavaszi sorozatának köszönhetően a dobogó harmadik fokán álló FC Ajka vendégeként játszotta a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában. Vezetőedzőnk egy helyen változtatott a hétközi kezdőnkhöz képest, a védelemben ezúttal Majnovics helyett Pejovics kapott lehetőséget, így vasárnap késő délután a Helesfay – Takács, Rácz, Pejovics, Katona – Krausz, Terbe, Kesztyűs – Harsányi, Gera, Kocsis összeállításban léptünk pályára a zöld-fehérek ellen az ajkai sportcentrumban.

Az első húsz percben a házigazdák fölé tudtunk nőni játékban, többször ígéretes helyzetbe kerültünk, a 27. percben Gera lépett ki remek ütemben, kissé jobból, az ötös magasságából leadott löketébe azonban belelépett egy hazai védő, így a labda az oldalhálóban kötött ki. Bő két minutummal később egy balról középre ívelt labdát Szarka fejelt rá, aki azonban pontatlanul helyzete a játékszert, ami jócskán elkerülte a kapunkat. A 31. percben ismét nagy helyzetünk adódott, Kesztyűs szabadrúgása Takács elé szállt, aki közelről fölé talált.

A 33. percben Pejovics rossz ütemben közbelépve buktatta Szarkát a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt az ajkaiaknak. A tizenegyest maga a sértett értékesítette, a rutinos támadó magabiztosan lőtte ki a jobb alsót, Helesfay hiába vetődött el jó irányba, már nem tudta kivédeni a labdát, 1-0. A 42. percben egy szöglet után Rácz fejese volt pontatlan, majd a félidő hajrájában Csemer lövésébe Pejovics lépett bele, a hazai játékos azonban ismételhetett, de Helesfay nagyot mentve kiütötte a labdát a jobb alsó elől.

A 48. percben Kocsis kapott egy remek labdát, támadónk szépen lépett ki középen, majd lövését Horváth védte. A 49. minutumban Gerát buktatta Kenderesi a tizenhatos jobb oldalvonalán belül, amiért a játékvezető csapatunknak ítélt tizenegyest. A labda mögé Kesztyűs állt, félmagas lövése viszont nem talált kaput, a játékszer a jobb kapufa mellett szállt el. Az 57. percben Görgényi kapáslövését tolta ki nagy bravúrral Helesfay, életben tartva egyenlítési reményeinket. A 68. percben Harsányi lőtt laposan 12 méterről sem sokkal a jobb kapufa mellé.

A 71. percben kettőscserét hajtottunk végre, lejött Takács és Harsányi, helyükre beállt Szabó és Tóth-Gábor. Bő tíz perccel később ismét két helyen változtattunk, Katona és Kocsis hagyta el a játékteret, míg Majnovics és Major folytatta a pályán. A mérkőzés hajrában is igyekeztünk mindent elkövetni a pontszerzés érdekében, de nem sikerült megszakítanunk nyeretlenségi sorozatunkat. Az 1-0-s végeredmény mellett az FC Ajka marad a 3., míg a PMFC a tabella 6. helyén. Következő meccsünket szintén idegenben vívjuk, április 23-án Szegedre látogatunk.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Ajka, Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Görög (Szalai, Bertalan)
FC Ajka – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Szarka (34. – büntetőből)

FC Ajka: Horváth – Görgényi, Tar, Kenderes (Rabatin, 69.), Csemer – Tajthy (Vogyicska, 53.), Csidzmadia, Berzsenyi (Gyuris, 69.), Zsolnai, Sejben (Jagodics, 83.) – Szarka (Gaál, 83.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

PMFC: Helesfay – Takács (Szabó, 71.), Rácz, Pejovics, Katona (Majnovics, 81.) – Krausz, Terbe, Kesztyűs – Harsányi (Tóth-Gábor, 71.), Gera, Kocsis (Major, 81.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram