Döntetlen a hétközi játéknapon

NB II-es labdarúgócsapatunk Szabó első pécsi bajnoki góljával 1-1-es döntetlenre végzett a Kazincbarcika ellen.

Két idegenben megvívott mérkőzést követően szerdán ismét a Stadion utcában játszott bajnoki találkozót NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC gárdáját fogadta. Együttesünk a 6., míg az osztályozó elkerüléséért küzdő észak-borsodiak a tabella 13. helyéről vágtak neki a hétközi összecsapásnak. A PMFC ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs – Gera, Tóth-Gábor, Szabó összeállításban kezdett. Több hiányzóink is akadt, Szeles és Pejovics sérülés miatt nem volt hadra fogható, Weitner Ádám vezetőedzőnk pedig sárga lapos eltiltása okán nem ülhetett le ezúttal a kispadra. Trénerünk feladatait Lazar Stanisic asszisztens edzőnk vette át a mérkőzés alatt.

A találkozó előtt duplán örülhettünk, egyrészt Rácz László ma töltötte be 28. életévét, emellett csapatkapitányunk a közelmúltban játszotta le 100. bajnoki mérkőzését a PMFC színeiben, ennek alkalmából Tóth Attila sportigazgatónk köszöntötte őt egy 100-as mezzel és egy emlékplakettel. Az ünnepélyes kezdőrúgást Vincellér Gergő, U12-es gárdánk kapusa és egyben csapatkapitánya végezte el, akit szülei leptek meg ezzel a lehetőséggel 12. születésnapja alkalmából. Jól kezdtünk a tiszta fehérben játszó barcika ellen, első komoly gólszerzési lehetőségünk a 4. percben adódott. Ekkor Kesztyűs kissé balról érkező lövését védte Megyeri. Nem sokkal később Szabó ismételhetett tizennyolc méterről, de a vendégek kapusa nagyot nyújtózva kipiszkálta a bal felsőbe tartó labdát.

Lendületes játékunk ellenére a 28. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy bedobást követően kapott labdát Csatári, aki egy átvételt követően lőtt. Első próbálkozását Svedyuk még blokkolta, de a vendégek középpályása a kipattanó labdát másodjára 20-ról az elvetődő Helesfay mellett a pécsi kapu bal oldalába vágta, 0-1. Rögvest utána akár érkezhetett volna az egyenlítés, Szabó tört be balról, éles szögből a jobb alsót célozta meg, ám Megyeri időben leért és kivédte a lövést. Szélsőnk a 34. percben ismét szép cseleket követően, két védőt átjátszva próbálkozott, ezúttal középről, a tizenhatos magasságából lőtt ballal, labdája azonban elszállt a vizitálók kapuja felett. A szünetig nem változott az eredmény, egygólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után a 49. percben Székely félfordulatból leadott, jobblábas próbálkozása csattant a felső lécen. Alig egy perccel ezután egy balról remekül középre bepasszolt labdára Szabó érkezett, ám támadónk nagy helyzete ellenére 12-ről fölé bombázta a játékszert. Az 53. percben Katona ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, amiért Takács játékvezető tizenegyest ívélt a javunkra. A büntető elvégzéséhez Tóth-Gábor állt oda, de házi gólkirályunk jobb alsóba tartó labdáját hárította Megyeri. Az 57. percben egy szabadrúgást követően Kesztyűs szedte össze a labdát a hosszún. Középpályásunk a cseleket követően élesen lőtt jobbal, amit Megyeri védett. A kipattanót a másik oldalról Katona lőtte rá, de életerős lökete elszállt keresztbe a kapu előtt.

A 65. percben egy szögletet követően Rácz fejelt kapura kissé balról, 7-ről, labdája Megyeri kezei között kötött ki. Húsz perccel a találkozó rendes játékidejének vége előtt hármas cserét hajtottunk végre: Rácz, Terbe és Gera helyett Mayer, Harsányi, illetve Kocsis folytatta. A 76. percben csodás góllal egyenlítettünk. Szabó Máté húzogatott látványosan a baloldalon, majd jobbal lőtt a tizenhatos bal sarkától, labdája pedig gyönyörűen vágódott a hosszú felsőbe, 1-1. Támadónk egyúttal első bajnoki találatát szerezte meg a PMFC színeiben. Ezzel egy rossz sorozat megszakadt, csapatunk négy gólnélküli vesztes meccs után tudott ismét eredményes lenni. A folytatásban csapatunkra idegenbeli erőpróba vár, vasárnap a Gyirmót FC Győr vendégeként lépünk pályára a 35. fordulóban.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Takács (Belicza, Máyer)
PMFC – Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-1)
Gsz.: Szabó (76.), ill. Csatári (28.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Major, 76),, Rácz (Harsányi, 69.), Katona, Majnovics – Terbe (Kocsis, 69.), Krausz, Kesztyűs – Gera (Mayer, 69.), Tóth-Gábor, Szabó. Megbízott edző: Lazar Stanisic.

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri – Székely D. (Hleba, 76.), Szekszárdi, Heil, Lippai, Székely K. – Csatári, Nagy, Ádám (Kovács, 46.) – Bacsa (Puska, 88.), Takács T. (Pálinkás, 59.). Vezetőedző: Csábi József.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram