Győzelem a szomszédvári rangadón

NB II-es csapatunk hátrányból fordítva idegenben aratott 2-1-es sikert Szentlőrinc ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Szentlőrinc vendégeként lépett pályára. Weitner Ádám vezetőedzőnk a vasárnap délutáni szomszédvári találkozón nem számíthatott Szelesre és Ráczra, csapatkapitányunk az MTK elleni meccsen szenvedett agyrázkódást, ugyanakkor a kezdőben kapott helyet a korábban bokaszalag sérüléssel bajlódó házi gólkirályunk, Tóth-Gábor. A PMFC ennek megfelelően a Helesfay – Svedyuk, Krausz, Katona, Majnovics – Terbe, Kesztyűs – Gera, Kocsis, Szabó – Tóth-Gábor összeállításban kezdett Szentlőrincen.

Az esős, szeles időjárás nem igazán kedvezett sem a pályának, sem pedig az két baranyai gárda összecsapására kilátogató drukkereknek, ugyanakkor nem lehetett különösebb panasz a nézőszámra, szurkolótáborunk pedig már a kezdősípszó előtt remek hangulatot teremtett. Nem indult jól számunkra jól a találkozó, a 3. percben Grumics kapott középen egy labdát, korábbi NB I-es támadónk a kapujából kifutó Helesfayt kicselezve közelről a háló közepébe gurított, s már a becsúszva menteni igyekvő Majnovics sem tudta kikanalazni a játékszert, 1-0.

Nem sokat késtünk a válasszal, a 7. percben egy szögletet követően Gerához került a labda, akinek jobbról leadott lövése Tóth-Gábor elé pattant, támadónk pedig pár méterről nem hibázott, 1-1. Házi gólkirályunk hosszú gólcsendet megtörve szezonbeli 12. találatát jegyezte. A 16. percben a hazaiak veszélyezettek, László balról, éles szögből leadott kísérlete azonban a jobb kapufa tövéről pattant kifelé. Alig egy minutummal később Prokop nagyot mentve az oldalhálóba tolta ki Szabó lövését, míg a 20. percben László löketét Helesfay ütötte ki.

A 22. percben megfordítottuk az állást, baloldalon Gera kapott labdát a tizenhatos előterében, pár igazítást követően jobbal lőtt, s a Keresztesen megpattanó labdája a hosszú felsőbe hullott. A szentlőrinciek hálóőre erre már hiába nyújtózott, nem érhette el a labdát. 19 esztendős támadónk egyúttal idénybeli 5. gólját szerezte a bajnokságban, 1-2. A 30. percben Keresztes kis híján még egy gólhoz hozzásegítette csapatunkat, ezúttal Tóth-Gábor lövése pattant meg róla, de Prokop bravúros, reflexszerű védéssel valahogy még szögletre tudta paskolni a játékszert.

Előnnyel fordulhattuk a szünetben, miközben az eső rendületlenül hullott tovább, s a játéktér egyre inkább hasonlított vízifoci, mintsem futballpályára. Ennek ellenére a küzdelem egy pillanatig sem hagyott alább, ami egy-egy becsúszás, vagy épp szerelés esetén a sérülésveszély határát súrolta, azonban a játékosok igyekeztek a lehető legjobban alkalmazkodni a körülményekhez. Az 56. percben Havas állította meg a labdát és lőtt, labdája veszélyesen, de annál biztonságosabb távolságban suhant el a jobb kapufánk mellett. Az 58. percben Derdák játékvezetőnek kellett fegyelmeznie.

A 67. percben Prokop utolsó emberként buktatta Gerát a tizenhatos vonalán, a Szentlőrinc kapusa tettéért egyből piros lappal a kiállítás sorsára jutott, míg együttesünk emberelőnyben folytathatta. A 18-ról megítélt szabadrúgást Szabó végezte el, lövése a sorfalon megpattanva ment ki szögletre. A sarokrúgást követően több fehér mezes pécsi is próbálkozott, de a becserélt Rátkai kétszer is menteni tudott. A 75. percben Helesfay előrevágott labdájára Gera startolt rá, majd rá is rúgta helyzetét, de a labda a gólvonal előtt megállt a vízben.

A mérkőzés végéhez közeledve is volt ok az izgalomra, a 87. percben egy előreívelt labdával Kocsis léphetett ki két védővel a nyakában, középre adását előbb Gera, majd Tóth-Gábor elől tisztázták a hazai védők becsúszva. A 92. percben Katona második sárgával a kiállítás sorsára jutott, 10-10 játékossal fejezték be a meccset a felek. Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk három döntetlent követően ismét győztesként hagyhatta el a pályát, amihez kellett Helesfay védése is a hajrában, ráadásul a tavaly őszi hazai meccs után idegenben is 2-1-re győztük le a Szentlőrincet. Folytatás május 21-én, a Dorogi FC elleni hazai szezonzárón.

Merkantil Bank Liga, 37. forduló
Szentlőrinc SE Sporttelep, 450 néző. Vezette: Derdák (Huszár, Kulman)
Szentlőrinc – PMFC 1-2 (1-2)
Gsz.: Grumics (3.), ill. Tóth-Gábor (7.), Gera (22.)
Piros lap: Prokop (67.), ill. Katona (92.)

Szentlőrinc: Prokop – Török (Lénárt, 46.), Keresztes, Tamás, Erdélyi (Nagy, 75.) – Havas, Kesztyűs M. (Novák, 46.) – Pintér (Rétyi, 57.), Múcska (Rátkai, 71.), László – Grumics. Megbízott edző: Pichler Gábor.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Krausz, Katona, Majnovics – Terbe, Kesztyűs B. – Gera, Kocsis, Szabó (Takács, 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram