Mesterhetes és mesternégyes

Több korosztályunk is győzelmet ünnepelhetett a hétvégén, az U19-esek Szombathelyen, az U13-asok és az U12-esek itthon a Paks ellen gyűjtötték be a három pontot, míg az U14-esek 15 gólt rúgva ütötték ki a Budaörsöt. Princz Gilbert tanítványai közül Gyánó Marcell hét, míg Koleszár Barnabás négy találatig jutott a szombati bajnokin. Mutatjuk a PMFC valamennyi hétvégi utánpótlás eredményét, jegyzőkönyvvel és edzői értékeléssel:

19-es bajnokság, A-csoport, 11. forduló
Illés Akadémia-Haladás – PMFC 0-2 (0-1)
Pécsi gólszerző: Nagy Dávid (29.), Orbán Kolos (75.)
PMFC: Varga – Győri, Miklós, Encz, Schuszter – Morvai, Ócsai – Nagy Dávid, Sárközi, Nagy Dániel – Orbán. Cserék: Nagy O., Sebestyén, Matija.

– A sok hiányzó miatt ismét nem volt egyszerű hetünk, mégis jó intenzitású, végig nyílt meccset játszottunk. Ha hatékonyabbak vagyunk a befejezéseinknél, akkor korábban is eldőlhetett volna a három pont sorsa. A srácok ismét kitették a szívüket a pályára, mindenkin érződött, hogy el akarjuk érni a céljainkat, amit nagyon jó viszontlátni – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, B-csoport, 11. forduló
Vasas Kubala Akadémia – PMFC 3-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Turi Csanád (65.)
PMFC: Meggyes – Kósa, Jásper, Mohácsi, Lasanc – Gondos, Vétek – Fülöp, Lévai, Kapi – Turi. Cserék: Jarmeczky, Óbert, Holenka, Gojkovics.

– Az első félidőben komoly nyomás nehezedett a kapunkra. Nehezen tudtunk mit kezdeni ellenfelünk gyors támadóival, mozgékony középpályásaival. Kapusunk bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. A második félidő közepétől feljavult a támadójátékunk, sikerült egyenlítenünk, és a mérkőzés végéig nyitott volt az összecsapás végkimenetele. Ellenfelünk vezetése után mindent egy lapra feltéve támadtunk, pontrúgásokat harcoltunk ki, de nem sikerült a gólszerzés. Egy ilyen pontrúgásunk után, az utolsó percben egy gyors kontrából tovább növelte ellenfelünk az előnyét, amivel eldöntötte a mérkőzést. Figyelembe véve azt, hogy szinte a komplett védelem hiányzott, nagy erőfeszítéseket tettek a srácok egy jó eredmény elérésének érdekében, és mindenképpen pozitív, hogy az utolsó percig nyitottá tudták tenni a mérkőzést – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 20. forduló
PMFC – Illés Akadémia-Haladás 2-4 (1-3)
Pécsi gólszerző: Liber Zalán (21.), Váradi Márton (42.)
PMFC: Kilvinger – Sárkány, Tóth, Takaró, Nimmerfroh – Vida, Tímár – Vajda, Neidhardt, Liber – Váradi. Cserék: Wágner, Somlai, Élő, Gáspár, Ács.

– A rossz kezdés után kellett egy kis idő, hogy felálljunk, és újra összeálljon a játékunk. Sokat tettünk annak érdekében, hogy kiegyenlítsünk, sajnos azonban hibáinkat az ellenfél megbosszulta. Az eredmény nem ad reális képet a játékunkat illetően, a fiúk hozzáállásával elégedett vagyok – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 23. forduló
Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia – PMFC 1-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Pretov-Trajkov Adrián (39.)
PMFC: Horváth – Ungvári, Hollósi, Takaró, Csonka – Petrov-Trajkov – Fehérvári, Tóth, Tímár, Papp – Gyánó. Cserék: Fazekas, Szinger, Koleszár, Andruskó, Horváth.

– Rendkívül jó mérkőzést játszottak a gyerekek, ami sajnos most csak egy pontra volt elegendő. A mérkőzés egészében dominálni tudtunk a Kaposvárral szemben. A csapat minden tagjának jár a dicséret, remek játékkal rukkoltak elő! Hajrá, Pécs! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 24. forduló
PMFC – Budaörs 15-1 (9-0)
Pécsi gólszerző: Koleszár Barnabás (7., 16., 17., 50.), Gyánó Marcell (14., 28., 30., 36., 50., 67., 71.), Petrov-Trajkov Adrián (18.), Fehérvári Zsombor (19.), Hollósi Olivér (66.), Papp Marcell (77.)
PMFC: Horváth – Szinger, Fazekas, Hollósi, Csonka – Ungvári – Biszta, Petrov-Trajkov, Koleszár, Fehérvári – Gyánó. Cserék: Szabó, Kajdon, Papp, Rittinger.

– A játék minden fázisában felülkerekedtünk a Budaörs csapatával szemben. Gratulálok a gyerekeknek a játékhoz, illetve az eredményhez. Külön dicséret a 4 gólt szerző Koleszár Barnabásnak és a 7 gólt szerző Gyánó Marcellnak! Hajrá, Pécs! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 25. forduló
PMFC – Paksi FC 5-1
Pécsi gólszerző: Andruskó Adrián (3., 28., 37.), Kincses Benett (26.), Kocsis Dávid (67.)
PMFC: Rittinger – Kincses, Szabó, Varga – Nimmerfroh, Kocsis – Nóránt, Andruksó, Kincses. Cserék: Fodor, Boday, Szabó, Hergenrőder.

– Egy picit álmosabb kezdés után szép gólokat szerezve jó játékkal nyertük meg a mérkőzést! Sajnos a helyzetkihasználásunk ma nem volt a legjobb. A mérkőzés utolsó 20 perce nem az volt, amit szeretnék látni, így azért maradt hiányérzetem – értékelt Szabó Dávid, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 25. forduló
PMFC – Paksi FC 3-1
Pécsi gólszerző: Lauer Olivér (37., 68.), Dózsa Noel (58.)
PMFC: Kovács T. – Kovács R., Dobó, Marosvölgyi – Wéber, Győri – Hegedűs, Juhász, Dózsa. Cserék: Vincellér, Molnár, Bohner, Csiszár, Csőke, Udvarácz, Lauer.

– A mérkőzés egészében kiválóan játszottunk, a futball minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk! Sokszor szemet gyönyörködtető játékkal megérdemelten arattunk győzelmet! – értékelt Koller Krisztián, edző.

Leány U19-es bajnokság, 25. forduló
PMFC – FTC 0-6 (0-3)
PMFC: Ronta – Forró, Lengyel, Kőmíves, Vörös – Bódis, Nyéki, Szabó, Bircsák, Mayer – Tamasics. Cserék: Stang, Nagy, Kuder, Horváth, Kis.

– Igyekeztünk megnehezíteni a bajnokesélyes FTC dolgát. Csapatként szervezettek voltunk, de a különbségeket az egyéni képességekben így sem tudtuk eltüntetni. Gratulálok a Ferencváros csapatának a győzelemhez! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, 25. forduló
FTC – PMFC 6-0 (1-0)
PMFC: Szücs – Krisztián, Bolboaca, Kömíves, Bódis – Máté, Keibl, Égi, Orsós, Brenner – Tamasics. Cserék: Kiss, Balogh.

– Több hiányzónk ellenére nagyon jó tartottunk magunkat az első félidőben egy nagyon erős Fradi ellen. A második félidőben elfáradtunk, ők pedig minőségi cseréket hajtottak végre és abszolút reális eredmény született. Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást, otthon éreztünk magunkat – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 25. forduló
FTC – PMFC 7-0 (6-0)
PMFC: Hollósi – Lövei, Szabó, Kovács, Légrádi, Kiss, Sörös, Onódi, Marton, Szabó, Pintér. Cserék: Balogh, Fuchs, Péter, Horváth, Varró, Dóra.

– A két éve veretlen FTC ellen játszottunk, akik a bajnoki címüket pont ellenünk ünnepelhették, így úgy futballoztak és mentek, mintha életük utolsó meccse lenne. Csapatunk mindent megtett a pályára, pozitív volt, hogy a második félidőre nem estünk szét, végig keményen védekeztünk, így csak egy gólt kaptunk. Gratulálunk az FTC-nek a bajnoki címhez, nagyszerű csapat, kiemelkedő játékosokkal – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram