Győzelem a Vidi elleni főpróbán

Együttesünk fordított és 2-1-re nyert az élvonalbeli Fehérvár FC elleni utolsó nyári felkészülési mérkőzésen.

NB II-es labdarúgócsapatunk szombat délelőtt az élvonalbeli Fehérvár FC vendégeként játszotta sorrendben hatodik, egyúttal utolsó nyári felkészülési mérkőzését. A bajnoki rajt előtti főpróbán a kezdőben kapott helyet a korábban sérülés miatt hiányzó Krausz, illetve Tóth-Gábor, míg saját nevelésű játékosunk, Bukovics is az első perctől pályán volt.

A hajtós iramú edzőmeccs 16. percében a Vidi került előnybe, Balogh átadásából Pető talált a hálóba, 1-0. A hazaiak góljára hamar válaszolni tudtunk. A 20. percben élesen jött be a labda jobbról, Rockov kapus és a védők között nem volt meg az összhang, Tóth-Gábor pedig lecsapott az elé pattanó labdára és közelről a gólvonalon túlra vágta a játékszert, 1-1.

A 34. percben nagy esélyünk volt a fordításra. Majnovics beadását követően Bukovics 15 méteres lövését védte Rockov, majd a kipattanót Krausz tette vissza kapura, de fehérvári hálóőr ezt is hárította. Az első félidő utolsó momentumaként Tóth-Gábor veszélyes fejesét fogta meg a jól helyezkedő Vidi kapus, így 1-1-es állással fordultunk.

Annak érdekébe, hogy a négynapos büki edzőtábor után mindenki játéklehetőséget kapjon, a szünet után Weitner Ádám vezetőedzőnk több helyen is változtatott. A 90. percben a kifutó Rockov kapus csúnyán szabálytalankodott a kapura törő Hadaróval szemben, akit térdsérülést szenvedve ápolni kellett, míg labda Vas elé került, aki beállította a 2-1-es végeredményt.

NB II-es labdarúgócsapatunk számára ezzel tehát győzelemmel zárult a nyári felkészülési időszak, s a PMFC legközelebb már tétmérkőzés alkalmával lép pályára, ráadásul hazai pályán. Július 30-án, vasárnap 19:00 órakor a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadjuk a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának 1. fordulójában!

Felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár, zárt kapus. Vezette: Vad II István
Fehérvár FC – PMFC 1-2 (1-1)
Gsz.: Pető (16.), ill. Tóth-Gábor (20.), Vas (90.)

Fehérvár FC: Rockov – Bese, Husvéth, Serafimov (Kiss Á., 63.), Nádudvari (Kiss M., 51.) – Kovács, Bambock (Rétfalvi, 81.) – Berki (Csepregi, 81.), Ambach, Pető – Balogh (Beydi, 46.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

PMFC: Helesfay (Varasdi, 78.) – Svedyuk (Takács, 50.), Rácz (Varga, 83.), Pejovics, Majnovics (Hadaró, 70.) – Krausz (Kártik, 70.), Szeles (Terbe, 46.) –Bukovics (Vas, 70.), Gera (Gyurkits, 46.), Harsányi (Szabó, 46.) – Tóth-Gábor (Hornyák, 59., Bachesz, 83.) Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram