Munkához látott női NB II-es együttesünk

Felnőtt női labdarúgócsapatunk is megkezdte a felkészülést a 2023/24-es évadra.

Komoly mérföldkőhöz érkezett a PMFC Női Akadémia, amely tudatos és tervszerű előkészületi munkálatokat követően idény nyártól az utánpótlás korosztályok mellett már a felnőtt bajnokságban is indít csapatot. Az NB II-es keret kialakításakor fontos szempont volt, hogy túlnyomórészt fiatal, egyben saját nevelésű, és pécsi színekben már bizonyított játékosaink kapjanak lehetőséget, néhány rutinosabb labdarúgóval kiegészülve.

A jelenleg 19+3 fős keretbe Szekszárdról érkezett Kövesdi Dorina és Nagy Vivien, Hajnal Virág Kaposvárról, míg Farkas Jázmin, Rituper Ráchel, Bocz Virág, Spiel Alexa, illetve Végi Emília pedig a PVSK-tól igazolt át a PMFC-hez. Újonnan csatalakozó játékosaink hamar megtalálták a közös hangot az elmúlt években már a klubnál pallérozódó tehetségeinkkel, így az első naptól kezdve jó hangulatban láttak neki a munkának.

A lányok közel másfél hónapos felkészülésnek az előző évben az U17-eseket irányító Bolboaca Augustin vezetésével vágtak neki, a vezetőedző munkáját Arató Zsombor és Szíjas Zsolt asszisztens edzőként, Tasnády János erőnléti edzőként, Pogacsics Krisztián pedig kapusedzőként segíti. A szakmai stábban további fontos szerepet tölt be Szerafin Luca és Bocz Virág, előbbi gyógytornászként, utóbbi masszőrként kamatoztatja szaktudását.

Felnőtt női labdarúgócsapatunk az előkészületi időszak során az Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban végzi az edzéseket, a tréningek mellett pedig idővel több hazai és nemzetközi felkészülési mérkőzésen csiszolhatják játékukat, míg a másodosztály rajtja előtt már egy tétmérkőzés is tarkítja a programot, hiszen augusztus elején rendezik a Simple Női Kupa első körét, amelyben a PMFC is érdekelt, egyelőre ellenfélre várva.

A várhatóan augusztus végén induló női NB II-es bajnokság 2023/24-es küzdelmeiben 25 csapat vesz részt. Az MLSZ Versenybizottsága ennek megfelelően elkészítette a pontvadászat csoportbeosztását. A Nyugati-csoport mezőnye: Csepel TC, Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE, FC Ajka, FC Nagykanizsa, Kelen SC, Kriston SE (Martonvásár), Paksi SE, Pápai ELC, PVSK, PMFC, TOP Futball Kft. (Budapest), Vasas Akadémia, Zalaegerszegi TE.

A PMFC női NB II-es csapatának játékoskerete:
Kapusok: Szűcs Bernadett, Balogh Zselyke, Nagy Vivien
Védők: Bocz Virág, Rituper Rachel, Kövesdi Dorina, Hajnal Virág, Krisztián Petra, Gyánó Lili, Bolboaca Karina, Bódis Lili
Középpályások: Spiel Alexa, Farkas Jázmin, Patai Barbara, Kömíves Amira, Mayer Emese, Máté Nóra, Balogh Réka, Sallai Patrícia
Támadók: Égi Barbara, Nyéki Mónika, Végi Emília

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram