Profi szerződést kötöttünk Varga Botonddal

A 19 esztendős pécsi nevelésű jobbhátvéd aláírta pályafutása első profi szerződését a PMFC-nél.

Élete első profi szerződését írta alá klubunkkal Varga Botond. Fiatal védőnk 2004. január 3-án született Mohácson, utánpótlás évei során szülővárosa egyesületében, valamint Kozármislenyben szerepelt, mígnem 2017-ben a PMFC-hez került, amelynek színeiben U14-től kezdve végigjárta a korosztályos ranglétrát. A felnőttek mezőnyében a 2021/2022-es szezonban debütált az akkori megye I-es másodikszámú együttesünkben, ahol 21 bajnokin bizonyította rátermettségét.

Saját nevelésű, 19 esztendős jobboldali hátvédünk számára ugyanakkor nem ismeretlen az első csapat légköre sem, hiszen fiatal kora ellenére korábban már lehetőséget kapott a PMFC-ben, 2021 novemberében a Szeged elleni idegenbeli találkozó alkalmával be is mutatkozott a piros-feketék között az NB II-ben. Az előző idényben a harmadosztályú PTE-PEAC együttesét 32 találkozón kölcsönben erősítő Varga Botond idén nyártól viszont ismét NB II-es labdarúgócsapatunk keretét erősíti, immár profiként.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Nagyon megtisztelő, hogy aláírhattam életem első profi szerződését a PMFC-nél. Hatalmas motivációt és örömöt jelent nekem, hogy számítanak rám – így Varga Botond. – Pécsi nevelésként igyekeztem mindig a legjobb teljesítményemet nyújtani, s úgy látszik, a befektettet munka és kitartás meghozta gyümölcsét. Az előttünk álló szezon során szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni, mindamellett, hogy teljesítményemmel segítsem a csapatot az eredményes szereplés érdekében.

Névjegy
Név: Varga Botond
Születési idő: 2004.01.03.
Születési hely: Mohács
Nemzetiség: magyar
Poszt: hátvéd
Magasság: 177 cm
Testsúly: 69 kg
Mezszám: 19

Az NB II-es játékoskerettel kapcsolatos hír, hogy további fejlődésük, valamint a több játéklehetőség érdekében két, a PMFC-nél már korábban bemutatkozó és profi szerződéssel is rendelkező fiatal labdarúgónk kölcsönben szerepel a következő szezon során. Miklós Péter az NB III-as Szentlőrinc, Orbán Kolos pedig a szintén harmadosztályú PTE-PEAC gárdáját erősíti a 2023/2024-es idényben. Mindkettejüknek sikeres és sérülésmentes szereplést kívánunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram