Ellenfél-lesen: Mosonmagyaróvár

A Mosonmagyaróvár ellen rajtol a szezon – bemutatjuk a vasárnap a Stadion utcába látogató ellenfelünket.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 19:00 órakor hazai pályán kezdi meg szereplését a Merkantil Bank Ligában. A másodosztály 2023/2024-es idényének nyitófordulójában a Credobus Mosonmagyaróvár együttesét fogadjuk a PMFC Stadionban. Hétvégi ellenfelünk újonc létére az előző szezont a tizenkettedik helyen zárta, nyáron pedig több jelentős változás is történt az MTE-nél.

A legjelentősebb, hogy a csapat vezetőedzőjének Németh Zoltánt nevezték ki, aki legutóbb Csertői Aurél segítőjeként ért el szép sikereket Gyirmóton, még korábban pedig Győrben, Szombathelyen, Pakson, valamint Székesfehérváron dolgozott. A szakember több állomáshelyén is kivette a részét NB I-be való feljutásból, míg a Vidinél tevékenykedve kupagyőzelemig menetelt az akkori gárdával.

Ami a játékoskeretet illeti, öten érkeztek riválisunkhoz: Nagy Patrik (Gyirmót), Szabó Bence (Lendva), Deákovits Richárd (Győr), Végső Előd (Tiszakécske), Szendeff Bence (Vasas FC). Távozott Mosonmagyaróvárról: Artner Dávid (KTE, Debreceni András (Mezőörs), Mahir Jasarevic (Pöttsching), Mayer Ádám (Gyirmót), Makszim Puhtjejev (Bp. Honvéd), Nagy Kevin (Csorna), Nagy Zoárd (Csákvár), Végh Bence (MTK).

A nyári felkészülési időszakban vasárnapi vendégeink 1-0-ra kikaptak a Nagykanizsától, 3-0-ra alulmaradtak a szlovák Somorjával szemben, majd szoros meccsen szenvedtek 3-2-es vereséget a szintén felvidéki komáromiaktól. A pozsonyi Petržalka együttesével játszott 0-0-s döntetlent követően pedig sikeresen zárták a főpróbát, ugyanis 1-0-ra legyőzték a szlovák élvonalbeli Szakolca gárdáját.

A Lajta-parti kék-fehérekkel eddig négyszer találkoztunk a másodosztályban, a mérleg meglehetősen pozitív képet fest, hiszen az egymás elleni mutatók szerinti egy vereség mellett három győzelem szerepel a nevünk mellett. A párharc gólaránya pedig hét-öt a javunkra. A tavalyi idényben itthon, majd idegenben is 2-1-re nyertünk a Mosonmagyaróvár ellen, mindkétszer kifejezetten nehéz körülmények között.

A július 30-án, vasárnap 19:00 órakor kezdődő PMFC – Credobus Mosonmagyaróvár NB II-es labdarúgó mérkőzésre várjuk szurkolóinkat, akik továbbra is megvásárolhatják szezonbérletüket, valamint lehetőségük van előre megvásárolni belépőjegyüket is. A sikeres bajnoki rajt érdekében számítunk a PMFC-család támogatására, drukkoljuk ki közösen az évad első győzelmét!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram