Ellenfél-lesen: BFC Siófok

Csapatunk a bajnokság 2. fordulójában a Balaton-partiakhoz látogat.

Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonjának 2. fordulójában a BFC Siófok vendégeként lép pályára. Idénybeli első idegenbeli mérkőzésünk augusztus 6-án, vasárnap 19:00 órakor kezdődik a siófoki stadionban. A Balaton-parti összecsapással kapcsolatos jegyvásárlási és egyéb szurkolóinkat érintő információkat ITT gyűjtöttük össze. A mérkőzésre elutazók számára nem árt mindezeket alaposan áttanulmányozni.

Hétvégi vendéglátóink az előző kiírást a PMFC mögött két ponttal a 8. helyen zárták. Dragan Vukmir együttesébe nyáron egy csapatni új labdarúgó érkezett: Böndi Ádám (Kaposvár), Debreceni Ákos (Paks), Kitl Miklós (Békéscsaba), Lapos Máté (Bicske), László Dávid (Budapest Honvéd), Kercsó Bence (Iváncsa), Nagy-Kolozsvári Dániel (Iváncsa), Nagy Richárd (Paks), Schildkraut Krisztián (Hódmezővásárhely), Szedlár Zoltán (Dorog), Vékony Viktor (Bicskei TC).

Volt mozgás azonban a távozók tekintetében is, egy visszavonuló játékos mellett kilenc futballista már máshol folytatja pályafutását: Farkas Balázs Kesző (ETO FC Győr), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Hegedűs Márk (Kozármisleny), Horváth Péter (Kozármisleny), Makrai Gábor (Csíkszereda), Medgyesi Márk (Szentlőrinc), Nikházi Márk (visszavonult), Nyitrai Bence (Budapest Honvéd), Szakály Attila (Haladás), Volter Patrik (Paks).

A kék-sárgák a nyári felkészülés során több edzőmérkőzésen is csiszolhatták taktikájukat. Első előkészületi találkozójukat pont ellenünk vívták, a Siófok-Kilitin megrendezett találkozó a PMFC 1-0-s győzelmével zárult. Ezt követően a siófokiak 5-2-re alulmaradtak Pakson, majd 3-2-re kikaptak az angol harmadosztályú Wigantől, az Iváncsával 1-1-es döntetlent játszottak, a Kaposvárt 4-2-re verték, míg a Fehérvár II-t 3-0-ra győzték le a főpróbán.

A két együttes eddig 41-szer találkozott egymással a bajnokságban, ebből 27 találkozó az NB I-ben, 14 összecsapás pedig a második vonalban ért véget. A mérleg 14 pécsi siker, 13 döntetlen és 14 siófoki győzelem. A gólkülönbség 55-45 csapatunk javára. Kizárólag az NB II-es meccstörténelmet nézve is kiegyenlített a mérleg, igaz egy kicsivel azért a PMFC áll jobban, hiszen 5-ször mi nyertünk, 5 esetben döntetlen, valamint 4 ízben sárga-kék győzelem született, 20-16-os gólkülönbséggel.

Tavaly októberben, valamint még előtte márciusban is 0-0-s döntetlennel ért véget az egymás elleni ütközetünk Siófokon, legutóbb 2021 áprilisában sikerült elhoznunk a három pontot a Balaton-partiaktól, az akkori találkozó 4-1-es pécsi sikerrel zárult. Várhatóan most vasárnap is kiélezett küzdelem várható, már csak amiatt is, mert amíg csapatunk 1-0-ra nyert a bajnoki nyitány alkalmával itthon az MTE ellen, addig a BFC Siófok 2-0-ra kikapott a Nyíregyháza vendégeként.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram