Jó kezdés után jó folytatásra hajtunk!

Az első fontos lépést már megtette NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga új, 2023/2024-es szezonjában. A múlt vasárnapi nyitófordulóban a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán aratott győzelmet követően pedig hétvégén jön az újabb nagy kihívás a PMFC számára, amely augusztus 6-án, 19:00 órától a BFC Siófok vendégeként gyarapíthatja tovább pontjai számát. A bajnoki rajtról és a soron következő idegenbeli összecsapásról, valamint a szurkolók támogatásáról vezetőedzőnket, Weitner Ádámot kérdeztük – INTERJÚ.

– Jó pár nap telt el az MTE elleni szezonnyitó meccs óta, volt idő kielemezni a látottakat és leszűrni a tapasztalatokat. Melyek voltak a mérkőzés pozitívumai?

– Miként a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést követő nyilatkozatomat is kezdtem, a szezon első bajnoki találkozója mindig nagyon nehéz. A legfontosabb, hogy nyertünk, ugyanis a győzelem bír a legnagyobb építő erővel. A játékosok önbizalma a sikertől jön meg igazán. Örömteli volt továbbá, hogy a védekezésünk stabilitása megmaradt, miközben harcosan küzdve a helyzeteket tekintve veszélyesek voltunk az ellenfélre, de újabb gólt sajnos azon az egy, ám végül döntőnek bizonyuló találaton kívül nem tudtunk szerezni. Azon dolgozunk tovább, hogy nagyobb százalékban használjuk ki a kapu előtt adódó lehetőségeinket. Rengeteg játékelemet gyakorlunk az edzéseken, mindenki azon van, hogy a tétmérkőzések során is megfelelően játsszuk le ezeket a szituációkat.

– Vasárnap jön az első idegenbeli megmérettetés is, mégpedig a Siófok otthonában, amely velünk ellentétesen kezdte a szezont. Milyen összecsapásra számítasz a Balaton-partján?

– Augusztus során körbejárjuk az országot, egymás után két nehéz idegenbeli meccs előtt állunk. Egyik mérkőzés sem könnyű és semelyik ellenfelet nem lehet és nem is szabad alábecsülni. Minden együttes hasonló játékerőt képvisel, nyilván van három-négy klubcsapat, amelyek kiemelkednek a mezőnyből. A Siófok tavaly nagyon jól fejezte be a pontvadászatot, a keretük változása ellenére szervezettek maradtak, ezt bizonyították az edzőmérkőzések során is. A támadóharmadban gyors játékosokkal rendelkeznek és a Nyíregyháza elleni kisiklásuk után szeretnének minket otthon legyőzni, míg mi azon leszünk, hogy Siófokon növeljük tovább pontjaink számát. Nem lesz egyszerű dolgunk, azonban mindent elkövetünk az eredményes szereplés érdekében.

– Várhatóan a szurkolói támogatás idegenben is meglesz, előzetes információk alapján szép számban kísérik el a csapatot Siófokra. A hangulat mennyire dobhatja fel a játékosokat?

– Amióta a PMFC vezetőedzője vagyok, rengeteg támogatást kapunk az ultráktól, szurkolóktól egyaránt. Túlzás nélkül mondhatom, hogy nagyon jó érzés úgy elmenni az ország bármely pontjára, Szegedre, Szombathelyre, vagy akár Kazincbarcikára is, hogy ott vannak mögöttünk, végig hallatják a hangjukat és olyan atmoszférát teremtenek, mintha idegenben is mi lennénk otthon. A játékosok számára nincs ennél jobb motiváció, minthogy a szurkolók támogatását élvezve futballozzanak. Büszkeséggel tölt el mindenkit a klubnál, hogy ilyen tábor áll mellettünk és segítenek minket még akkor is, ha gödörbe kerülünk. Ezt a pozitív biztatást szeretnénk előnyünkre formálni, egyúttal győzelmekkel kedveskedni nekik. Bízom benne, hogy töretlen lendületű drukkereinkkel együtt eggyel többen leszünk Siófokon is.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram