Megvan az első idegenbeli siker is!

Szezonbeli második bajnokiját is megnyerte csapatunk, amely Svedyuk bombagóljával elhozta a három pontot Siófokról.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a BFC Siófok vendégeként lépett pályára. Weitner Ádám nem változtatott a Mosonmagyaróvár elleni győztes kezdőnkhöz képest, vezetőedzőnk a vasárnap esti Balaton-parti összecsapás alkalmával is a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Szeles, Krausz – Bukovics, Gyurkits, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára együttesünket. Sérülés miatt Hornyák és Hadaró továbbra sem állt a rendelkezésre.

Az augusztusi hétvége alkalmával szép számban vették célba a Balaton déli partját, akik közül sokak számára elsődleges szempont volt a PMFC idénybeli első idegenbeli összecsapásának megtekintése. Ennek megfelelően a kezdésre közel 200-an foglalták el helyüket a vendégszektorban. A találkozót megelőzően igencsak borult és esős volt az idő, szerencsére azonban a kezdés előtt eloszlottak a sötét felhők és verőfényes napsütésben indult útjára a labda siófoki stadionban.

A meccs elején a tiszta sárgában játszó hazaiaknál volt többet a labda, az ezúttal az eltiltott Dragan Vukmir helyett Nikházi Márk vezette BFC Siófok azonban nem talált rést együttesünkön. Olyannyira nem, hogy a 11. percben csapatunk szerezte meg a vezetést, nem is akármilyen góllal. Egy formás támadás végén egy ellenféltől kapott labdával Svedyuk célozta meg 19-ről, szemből a siófokiak hálójának bal felsőjét, jobbos bombája pedig a kapufát érintve védhetetlenül megtalálta a neki szánt helyét, 0-1.

Védünk legutóbb még márciusban, Szombathelyen volt eredményes. A 16. percben, miközben Rácz a földön feküdt, próbálkoztak a házigazdák is, de Polényi jobboldali lövését Helesfay nagyon nyújtózva kitudta tolni. Bő öt minutummal ezután előbb egy védőn változtatott irányt a kapura tartó siófoki labda. A 27. percben aztán Nagy távoli szabadrúgása csapódott a jobb alsó irányába, ám Helesfay ezúttal is bravúrosan kitolta a labdát. Bukovics kontráját ellenben Winter fülelte le.

Az első félidő végéhez közeledve több szabálytalanság szakította meg a folyamatos játékot, Görög játékvezetőnek akadt dolga a pályán, eközben persze lendületes támadásokkal igyekeztünk növelni előnyünket, de a nyitófordulóban a Nyíregyháza vendégeként vereséget szenvedő sárga-kékek szervezetten állták útját a kialakuló pécsi lehetőségeknek. Ugyanez elmondható volt a PMFC-ről is, már amikor nem nálunk volt a labda. Végül 1-0-s előnnyel vonultunk szünetre.

A fordulást követően egyik trénernek sem volt oka a cserére, így változatlan összeállításban folytatták a csapatok. A 48. percben Varja tizenhatoson belüli fejét kellett tisztáznia a bal alsó elől Helesfaynak. Az 50. percben pedig Bukovics jobbról ívelte be a labdát az ötöshöz, ahol az érkező Harsányi elől azonban a közbelépő Vágó tisztázott nagyot. Az 59. percben kettőscserét hajtottunk végre, a sárga lapos Bukovicsot a szintén fiatal Varga váltotta, valamint Harsányi helyett Terbe folytatta.

A 63. percben aztán Nagy távoli szabadrúgása szállt veszélyesen a bal felsőnk irányába, szerencsére azonban a jó irányba vetődő Helesfaynak nem kellett beleérnie a labdába, ami ha nem sokkal ugyan, de fölé szállt. A két szurkolótábor rendületlen buzdítása mellett kifejezetten élvezetesen zajlott tovább a kiélezett találkozó. A 71. percben Gyurkits helyére Szabó érkezett támadószekciónk frissítése érdekében. Ezt követően Dénest hozták ziccerbe a társak, kapusunk viszont blokkolt, a hosszabbításban végül Tóth-Góbor helyett Takács állt be.

Szervezett játékunknak és előnyünk sikeres megtartásának eredményeként Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a Mosonmagyaróvár elleni hazai győzelem után a BFC Siófok vendégeként is megszerezte a három pontot, így két fordulót követően hibátlan mérleggel, ráadásul kapott gól nélkül várhatjuk a folytatást. Következő bajnoki találkozónkat is vendégeként, a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen vívjuk majd augusztus 13-án, vasárnap 19:00 órakor.

Merkantil Bank Liga, 2. forduló
Siófok, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Görög (Ring, Vörös)
BFC Siófok – PMFC 0-1 (0-1)
Gólszerző.: Svedyuk (11.)

BFC Siófok: Winter – Vágó, Vékony, Debreceni – Polényi (Menyhárt, 82.), László D. (Tóth, 65.), Varjas, Kitl, Böndi (Schildkraut, 82.) – Nagy R. (Girsik, 65.), Dénes (Szedlár, 75.). Asszisztens edző: Nikházi Márk.

PMFC: Vezetőedző: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Szeles, Krausz – Bukovics (Varga, 59.), Gyurkits (Szabó, 71.), Harsányi (Terbe, 59.) – Tóth-Gábor (Takács, 93.). Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram