Célpontja a bal ficak, lövése védhetetlen

NB II-es labdarúgócsapatunk 1-0-s győzelemmel zárta második bajnoki mérkőzését is a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényében. A 2. fordulóban a BFC Siófok elleni idegenbeli találkozó három pontot érő gólját ezúttal 27 esztendős jobbhátvédünk, Svedyuk Alex szerezte. Nem is akármilyen találat volt bekkünkké, aki gyakorlatilag megismételte korábbi mozdulatsorát, s ahogy az előző szezonban tette még Szombathelyen, úgy ezúttal a Balaton-partiak otthonában is a tizenhatos körívéről bombázott védhetetlenül az ellenfél hálójának bal felsőjébe.

– Először azt hittem, hogy Isu (Harsányi István – a szerk.) adta a gólpasszt, de a meccs után visszanéztem a felvételt és számomra is kiderült, hogy az ellenfél játékosának felszabadítási kísérlete nyomán került elém a labda – emlékezett vissza Svedyuk Alex. – Az edzőnk kérése, hogy a támadásokkal a védelem is lépjen fel, ezzel meggátolva egy esetleges kontrát. Pont középre jött a játékszer, az átvétel után pedig nem gondoltam túl, kinéztem a bal felsőt és ellőttem a labdát. Jó érzés volt ismét gólt szerezni, ami valóban hasonlított a szombathelyihez, külön öröm, hogy ez most győzelmet ért.

A PMFC bő két év után tudta ismét legyőzni a Siófokot a másodosztályban, a kék-sárgák ellen bajnoki siker kulcsát Svedyuk Alex leginkább a csapategységben látta.

– Nehéz mérkőzés volt, a korai gól meghozta az önbizalmat – folytatta labdarúgónk. – Összességében végig szervezettek voltunk, ellenfelünk olykor veszélyeztetni tudott, de tettük a dolgunkat és sikeresen lehoztuk a találkozót Siófokon. Próbálunk fejlődni, abban kell előrelépnünk, hogy időben le tudjuk zárni a mérkőzést. Mindez persze jellemzően nem egyszerű, hiszen a pályán velünk szemben áll az ellenfél is. A két győzelem mindenesetre a csapat erejét és összetartását mutatja. Egy irányba húz az öltöző, tesszük a dolgunkat a pályán és készülünk a következő mérkőzésre.

Védőnk 2021 nyarán igazolt Pécsre, azóta már 82 bajnoki mérkőzésen erősítette együttesünket, s jó eséllyel még idén összejöhet számára a jubilálás is.

– Nem sok helyen játszottam korábban Magyarországon, de Pécsett remekül érzem magam. Gyönyörű a város, nagyon kedvesek és pozitívak az emberek. Jó érzés a PMFC futballistájának lenni, örülök annak, hogy sikerült ideigazolnom. Nemrég újabb egy évvel meghosszabbítottam a szerződésemet, szeretném továbbra is meghálálni a klubnak és a szurkolóknak a bizalmat – zárta gondolatait a kárpátaljai Szentmiklóson született bekkünk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram