Czuczi Mátyás a PMFC sikereiért dolgozik

A 33 esztendős szakember korábban asszisztens edzőként és videóelemzőként is több nagy múltú európai klubcsapatnál segédkezett.

NB II-es labdarúgócsapatunk szakmai stábját erősíti Czuczi Mátyás, aki futballistaként a Videoton felnőtt keretéig is eljutott, játszott másodosztályú és NB III-as mérkőzéseket, de egy sérülés miatt fel kellett hagynia a sportág legmagasabb szintű művelésével. Fiatalon nem sokat hezitált a jövőjét illetően, videóelemzőként kezdett dolgozni Székesfehérváron, illetve Felcsúton, előbbivel magyar bajnoknak mondhatja magát, 23 esztendősen pedig Joan Carrillo mellett tevékenykedett.

A közös munka olyan sikeres volt, hogy a horvát Hajduk Splithez, a lengyel Wisla Krakkóhoz és a ciprusi AEK Larnakához is követte felkérésére a katalán trénert. Később a DAC-nál kapott szerződést, ahol UEFA A licence birtokában már asszisztens edzőként dolgozott Bernd Storck mellett, ezt megelőzően pedig két éven át a hazai utánpótlás válogatottaknál is szerepet vállalt. 2021-től megfordult a DVSC-nél, míg legutóbb a belga KAS Eupennél és a KV Kortrijknál volt a korábbi szövetségi kapitány jobbkeze.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Czuczi Mátyás eddigi videóelemzői és másodedzői pályafutása során rengeteg tapasztalatot gyűjtött már több erős európai bajnokságban, valamint a kontinens kupasorozataiban egyaránt. Örömünkre szolgál, hogy az idén 33 esztendős tréner szaktudását és meglátásait immár másodosztályú labdarúgócsapatunknál kamatoztatja, aki elfogadva klubunk felkérését a PMFC sikereiért dolgozva csatlakozott Weitner Ádám vezetőedzőnk szakmai stábjához!

– A családommal három éve költöztünk Pécsre, Belgiumból már ide tértem haza – árulta el Czuczi Mátyás. – Korábban a stáb több tagjával együtt végeztem az edzőképzést, valamint, amikor időm engedte, kijártam a Stadion utcai mérkőzésekre is. Az idei nyár során kaptam a megtisztelő felkérését, hogy csatlakozzak a szakmai stábhoz, amelynek szívesen tettem eleget. Elsődleges feladatom, hogy asszisztens edzőként segítsem a csapatot.

Czuczi Mátyással az augusztus 16-án, szerdán 18:30-kor kezdődő PMFC – Vasas FC mérkőzésen megjelenő Made in PMFC stadionújság legfrissebb számában bővebb interjút is olvashatnak!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram