Ellenfél-lesen: Újpest FC

A 11-szeres kupagyőztes fővárosi lila-fehérek ellen szombaton itthon kezdjük meg a MOL Magyar Kupa sorozatát.

Hétvégén rendezik meg a MOL Magyar Kupa 3. fordulóját, amely során már az NB I-es és az NB II-es csapatok is becsatlakoznak a küzdelembe. A hazai kupasorozat nemrég lezajlott sorsolása számtalan izgalmas párosítást hozott, mindközül a legpikánsabbnak és legnagyobb érdeklődést övezőnek a szeptember 16-án, szombaton 16:45-kor kezdődő PMFC – Újpest FC találkozó ígérkezik.

A 20-szoros magyar bajnok fővárosi lila-fehérek igazi kupaspecialistának számítanak, hiszen 1885-ös fennállásuk óta már 11-szer emelhették magasba a győztesnek járó trófeát. Legutóbb 2021-ben nyerték meg a MOL Magyar Kupát, a Puskás Arénában rendezett izgalmas finálé 101. percében a koszovói válogatott Lirim Kastrati góljával győzték le végül 1-0-ra a Fehérvár FC-t.

Klubunk eddigi legnagyobb sikereként 1990-ben ért fel a csúcsra, az akkori nevén Magyar Népköztársasági Kupa tatabányai döntőjében Bérczy Balázs és Lehota István találatával 2-0-ra győztük le a Budapest Honvédot. Előtte két finálét játszhattunk, 1978-ban a Ferencvárostól kaptunk ki 4-2-re a Népstadionban, míg 1987-ben az Újpest tudott nyerni ellenünk 3-2-re Székesfehérváron.

A PMFC legutóbb a 2014/15-ös szezonban, egészen pontosan 2015. február 28-án játszott tétmeccset az Újpesttel, nem mellékesen 2-0-ra nyertünk a Megyeri úton. Az volt a két gárda 95. egymás elleni bajnoki mérkőzése a legmagasabb osztályban, beleszámítva a jogelőd Pécsi Dózsa és a PMSC fellépéseit is. A mérleg 19 pécsi győzelem, 28 döntetlen és 48 újpesti siker.

A IV. kerületiek az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjának nyitófordulóban 2-1-re legyőzték a Fehérvárt, majd Felcsúton 3-3-ra, a Mezőkövesd ellen pedig 1-1-re végeztek. Ezt követően Pakson beleszaladtak egy 3-0-s vereségbe, amit a ZTE (2-1) és a Kisvárda (3-2) legyőzésével feledtetek. Ezzel együtt Nebojsa Vignjevic alakulata az NB I 4. helyét foglalja el.

Hétvégi vendégeink keretét erősíti többek között a pécsi születésű és nevelésű Csoboth Kevin. A Benficát is megjárt, azóta már a válogatottban is többször pályára lépő támadó pályafutása során először tér vissza ellenfélként Mecsekaljára. A PMFC – Újpest FC MOL Magyar Kupa találkozót élőben közvetíti az M4 Sport, valamint követhető lesz az m4sport.hu-n is.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram