Ellenfél-lesen: Nyíregyháza Spartacus FC

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfőn 20:00 órától hazai pályán fogadja a Nyíregyháza Spartacus FC-t a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén. A nyírségiek az előző idény végén a Veszprém ellen sikeresen megvívott osztályozó révén őrizték meg másodosztályú tagságukat, majd a csapat irányítását nyáron Tímár Krisztián vette át, míg a játékos keretben is nagymértékű változások történtek. A jelentős számú távozóik mellett több rutinos labdarúgót, köztük a korábban Pécsett kölcsönben szereplő Kesztyűs Barnát, valamint a PMFC nevelésű Nagy Dominiket is szerződtették, utóbbi öt találatával jelenleg vezeti csapata házi góllövőlistáját.

A piros-kékek remekük kezdték a bajnokságot, a nyitány alkalmával 2-0-s győzelmet arattak a Siófok ellen, Tiszakécskén 1-1-es, a Honvéd ellen 0-0-s döntetlent játszottak, de 1-1-re végeztek Szombathelyen is. Az ötödik játéknapon hazai közönségük előtt 3-2-re legyőzték az éllovast Győrt, majd idegenben 2-1-re felülmúlták a Soroksárt, illetve a szintén az élmezőnyhöz tartozó Budafok ellen 2-0-s sikerrel zártak. A szegedi 1-1-et követően a legutóbbi körben a Mosonmagyaróvár elleni 2-0-s győzelmükkel pontszámban beérték a listavezető ETO-t, amely csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előző meg a nyíregyháziakat.

A mezőnyből egyedüliként még veretlen Szparival az élvonalban 15-ször, míg a másodosztályban 10 alkalommal találkoztunk. Az első osztályban meghívott mérkőzések során 7 pécsi és 4 nyíregyházi siker született, míg 4 esetben pontosztozkodással ért véget a felek összecsapása. Ami pedig az egymás elleni NB II-es mérleget illeti, 4 baranyai győzelem, 3 döntetlen és 3 szabolcsi sikert jegyezhettünk fel eddig, szintén szoros, 15-12-es gólkülönbség mellett. A sorrendben 26. PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC bajnoki mérkőzést hétfőn 20:00 órától a Stadion utcában rendezik, s a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram