Egygólos vereség a listavezető ellen

Itthon folytatta szereplését NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a listavezető ETO FC Győrt fogadta. A sorrendben 97. zöld-fehérek elleni bajnokinkon Németh Zsolt megbízott edzőnk ezúttal a Helesfay – Takács, Rácz, Pajovic, Hadaró – Hudák, Terbe, Krausz – Bachesz, Szabó – Gyurkits kezdőnek szavazott bizalmat. Akadtak azonban hiányzóink, Hornyák mellett Bukovics és Harsányi sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt.

A heves esőzés nem tette könnyűvé a csapatok dolgát a Stadion utcában, szerencsére azonban a kezdésre kitisztult az égbolt és szikrázó napsütésben indult útjára a labda, aminek a kilátogató szurkolók is örülhettek. A találkozó első negyedórája a küzdelem szellemében telt, igazán egyik csapat sem tudott veszélyes lehetőséget kialakítani. A 21. percben szép támadást építettünk fel, aminek a végén Hudák lőhetett 17 méterről, labdája azonban elszállt a győriek kapuja felett.

A 25. percben a tabella első helyén álló vendégek kerültek előnybe. Viannának tették ki a labdát baloldalra, aki a tizenhatoson belülről középre lőtte a játékszert, amibe Huszár lépett bele, így a labda átpörgött Helesfay keze felett és a kapu bal alsó sarkában kötött ki, Pejovic hiába igyekezett menteni még a gólvonalról, már ő sem tudott tisztázni, 0-1. A 29. percben szabadrúgást végezhettünk balról, 18-ról, ám Gyurkits emelése nemcsak a győri sorfal, hanem a keresztléc felett is elszállt.

A 43. percben hajszálon múlott csupán az egyenlítésünk. Szinte mindenki egy emberként kiáltott gólt Szabó szólója után, aki a felezőtől vezette baloldalról keresztbe a tizenhatosig a labdát, majd jobbal megcélozta a rövid felsőt, s nem is tévesztett sokat, de Riusz kapus óriásit vetődve szögletre tudta tolni a labdát. A bajnokaspiráns vizitálók ellen így egygólos hátránnyal vonulhattunk szünetre, a fordulást követően pedig változatlan összeállításban folytattuk a mérkőzést.

A 60. percben aztán Németh Zsolt cserére szánta el magát, Hadaró helyett Majnovics folytatta, míg bő tíz perccel később Hudák és Gyurkits helyett Vas és Tóth-Gábor állt be. A 80. percben Szabó vette célba a kaput balról, 19-ről, labdája azonban fölé ment. A 88. percben Szeles váltotta a kisebb sérülést szenvedő Terbét, Bachesz helyére pedig Gera érkezett a meccs végére. A Győr végül megőrizte előnyét és elvitte a három pontot a PMFC Stadionból.

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács (Rózsa, Ring)
PMFC – ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Gsz.: Huszár (25.)

PMFC: Helesfay – Takács, Rácz, Pajovic, Hadaró (Majnovics, 60.) – Hudák (Vas, 70.), Terbe (Szeles, 88.), Krausz – Bachesz (Gera, 88.Ö, Szabó – Gyurkits (Tóth-Gábor, 70.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

ETO FC Győr: Ruisz – Vera, Szépe, Boldor, Vianna – Vingler (Tóth, 81.), Anton, Bumba (Kröhn, 81.) – Skvarka (Keresztes, 81.), Huszár (Hamed, 60.), Diarra (Rodrigues, 70.). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram