Családban marad: testvértrió a PMFC-ben!

Nem egyedi eset klubunk történetében, hogy egyszerre két fivér pécsi színekben játszik, az viszont igazán különleges, amikor egy családból három testvér is piros-feketében futballozik. Ebből a szempontból talán minden túlzás nélkül egyedülálló Szabó Kristóf (U14), Szabó Flórián (U12) és Szabó Ágoston (U10) története, akik labdarúgás iránt szeretetüket otthonról hozták, s egymást követve rövid időn belül tehetségüket immár mindhárman a PMFC utánpótlásában kamatoztathatják.

– A fiúk édesapjának, Szabó Krisztiánnak mindennapjait sokáig meghatározta a futball, emiatt is adta magát, hogy milyen labda került elő otthon – kezdte Szabóné Werner Nikoletta, a fiúk édesanyja. – Legidősebb gyermekünket, Kristófot első osztályosként írattuk be focizni a Székelyhidi SE-be, ami azért is volt jó választás, mert meszesi lakosként lényegében csak lesétáltunk az edzésre. Őt követte Flórián, majd legkisebb fiúnk, Ágoston is, így mindhárman ott kezdtek el megismerkedni a labdarúgással.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A testvértrió tehetsége a PMFC figyelmét is felkeltette, így hamar bekerültek Soós Attila, klubunk vezető scoutjának látókörébe, akinek hívószavára elsőként Szabó Kristóf csatlakozott utánpótlásunkhoz, őt követte a legfiatalabb fivér, Szabó Ágoston, míg a középső fiú, Szabó Flórián egy évnyi kozármislenyi szereplést követően az idei ősztől kezdett el focizni a Pécsben, ahol edzőik útmutatása mellett minden feltétel adott, hogy kiteljesedjen kvalitásuk.

– Sokáig nehézséget okozott a logisztika. Iskola után edzés, korábban különböző helyszíneken, majd onnan haza. Azonban legnagyobb örömünkre már mindhárman a klub igazolt labdarúgóivá váltak és fejlődésük szempontjából a legjobb helyre kerültek. Látszik rajtuk, hogy nagyon szeretnek itt focizni, s ez nekünk szülőknek nagy boldogság. Nem titok, hogy a futball teszi ki az egész életünket, hétköznap edzések, hétvégenként pedig a fiúk meccseinek megtekintése teszi ki a programot.

Szabóné Werner Nikoletta elmondta azt is, hogy a sportolás és a tanulás szorosan összekapcsolódik, nem csak az egészséges életmód kialakításában. A kiegyensúlyozott életvitel magában foglalja a szellemi és fizikai egészséget is, és mindkét területre figyelni kell a teljesítőképesség szempontjából. A rendszeres tanulás és testmozgás összehangolása segíthet abban, hogy a gyerekek teljes potenciáljukat érhessék el mind szellemi, mind fizikai szinten.

– Jól teljesítenek a fiúk iskolában, a férjemmel figyelünk rá, hogy a sportolás ne menjen a tanulás rovására. Mindhárman szorgalmasak, kitartóak és szeretnék elérni a céljaikat. Örülünk neki, hogy jó közösséghez tartoznak és szülőként csak azt kívánhatjuk, hogy boldogságukat leljék abban, amit választottak. Az pedig már csak a hab lenne a tortán, ha ebből felnőtt szinten meg is élnének. Mindenben támogatjuk őket, büszkeséggel tölt el minket, amikor mosolyogva, elégedetten jönnek haza!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram