Ellenfél-lesen: Mosonmagyaróvár

A szezonnyitón elért győzelem után idegenben is legyőznénk a kék-fehéreket.

Miként azt már megszokhattuk, a tavaszról előrehozott 18. fordulóval zárul a Merkantil Bank Liga 2023-as pontvadászata is. NB II-es labdarúgócsapatunk az idei esztendő utolsó megmérettetésének alkalmával vasárnap 13:00 órakor a Credobus Mosonmagyaróvár otthonába látogat. A két együttes másodosztályú történelmében eddig 5 mérkőzést játszottak, ezek közül négyet megnyertünk, egyszer pedig a Lajta-parti gárda szerezte meg a három pontot. A párosítás gólkülönbsége 8-5 a javunkra.

A két csapat első egymás elleni NB II-es meccsére 2007 szeptemberében Pécsett került sor, ami a mosonmagyaróváriak 3-1-es sikerével zárult. Érdekesség, hogy akkori gólunkat Kulcsár Árpád, a PMFC jelenlegi vezetőedzője szerezte. Ezt követően már jobb emlékeket őrizhetünk a kék-fehérek ellen, hiszen egy 2-0-s győzelem mellett kétszer is 2-1-re nyertünk. A máig utolsó bajnokinkat idén júliusban, szintén hazai pályán játszottuk az MTE ellen, ekkor Harsányi István révén 1-0-ra győztünk.

Az előző évad kiírását a 12. helyen záró Credobus Mosonmagyaróvár jelenleg a tabella utolsó helyén tanyázik. Király József legénységének mérlege 2 győzelem, 4 döntetlen és 11 vereség, megszerzett pontjainak száma 10. Az MTE gárdája 17 forduló során 15 gólt jegyzett, míg a saját kapujukból 37 esetben kellett kihalászniuk a labdát. A bennmaradásért harcoló mosoniak az előző forduló során a náluk csupán három ponttal többel rendelkező Siófokot verték meg idegenben 3-1-re.

A vasárnap 13:00 órakor kezdődő Credobus Mosonmagyaróvár – PMFC összecsapást élőben követhetik a Szigetköz Sport YouTube-csatornán!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram