Győzelemmel zártuk az évet

Gera Zalán góljával elhoztuk a három pontot Mosonmagyaróvárról.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjából előrehozott 18. forduló alkalmával a Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára. Az idei esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén Kulcsár Árpád vezetőedzőnk a Helesfay – Terbe, Rácz, Pejovic, Majnovics – Krausz, Szeles – Harsányi, Bukovics, Gyurkits – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat. Az előzetesen várakozásoknak megfelelően nem sok jóval kecsegtetett a téli időjárás, ami miatt nem volt a legideálisabb a Lajta-partiak pályája, a hazaiaknak ugyan sikerült megtisztítaniuk a gyepet, ugyanakkor a helyenként hófoltos, mély és sáros talaj igencsak feladta a leckét a csapatoknak.

Az első lehetőségünket a 9. percben jegyezhettük. Majnovics balról, a 16-oson belülre ívelt labdájára a hosszún Harsányi startolt, a kifutó Slakta letarolva támadónkat kiöklözött a mezőnybe a játékszert, amit Szeles azonnal kapura is lőtt 22 méterről, de veszélyes labdája a mosonmagyaróváriak kapuja mellé szállt. Alig egy perccel később Harsányi szabadrúgása akadt el a hazai sorfalban, míg a 21. percben a jobb oldalon vezetett akciónk végén Tóth-Gábor verekedte be magát a 16-oson belülre, védője mellett már nem tudta kapura tenni a labdát, így inkább középre passzolt, ám ott már csak a fekete mezesen hazaiak voltak.

A 33. percben Harsányi jobb szélről érkező beadását Gyurkits továbbította a kapu irányába, felpördülő labdája azonban néhány centivel a keresztléc felett szállt el. Kísérleteink ellenére nem született gól az első félidő során, míg a második játékrészt változatlan összeállításban folytattuk. A térfélcsere után Terbe távoli átölése suhant el az óváriak jobb kapufája mellett. A 70. percben a csereként pályára lépő Szabó cselezgetett a bal szélen, majd a 16-oson belülre ívelt, a hosszún érkező Harsányi Slaktára rúgta a labdát, a kapusról levágódó lövés után pedig Horváth mentett nagyot a gólvonalról. Később hármas cserét hajtottunk végre, Takács mellett Bachesz és Gera állt be a kispadról.

A 83. percben megszereztük a győzelmet jelentő találatot. Harsányi kapu elé ívelt szabadrúgására Slakta rossz ütemben mozdult ki, a labdát az ötös vonalánál helyezkedő Gera pedig az üresen maradt kapu bal alsó sarkába továbbította, eldöntve ezzel a három pont sorsát, 0-1. A hajrában Helesfay mutatott be egy szép védést, amivel megőriztük előnyünket és sikerrel zártuk az év utolsó bajnoki találkozóját. A később lejátszott mérkőzések eredményével egyúttal biztossá vált az is, hogy a 6. helyen vonulhatunk téli pihenőre. NB II-es labdarúgócsapatunk várhatóan január elején vág majd neki a felkészülésnek, míg a tavaszi szezont február első vasárnapján hazai pályán kezdjük.

Merkantil Bank Liga, 18. forduló
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 100 néző. Vezette: Jakab (Szalai, Vörös)
Credobus Mosonmagyaróvár – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Gera (83.)

Credobus Mosonmagyaróvár: Slakta – Simita, Tullner, Czingráber, Horváth K. – Végső, Szabó B. – Vukaszovics, Illés D. (Papp, 83.), Szalka (Takács, 65.) – Puhtyejev (Korbály, 76.). Megbízott vezetőedző: Király József.

PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz, Pejovic, Majnovics (Hadaró, 84.) – Krausz, Szeles (Gera, 79.) – Harsányi, Bukovics (Bachesz, 79.), Gyurkits (Szabó, 69.) – Tóth-Gábor (Takács, 79.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram