A meccsterhelésen volt a fő hangsúly

A horvát másodosztályú HNK Vukovar után szerdán lejátszotta második téli felkészülési mérkőzését a PMFC. Ellenfelünk ezúttal az NB III Dél-Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC volt. Betegsége miatt továbbra sem ült le a kispadra Kulcsár Árpád vezetőedzőnk, több játékosunkat sérülés hátráltatta a pályára lépésben, míg a szakmai stáb sajátnevelésű labdarúgóink mellett a próbázóknak is lehetőséget biztosított, hogy megmutathassák magukat az edzőmeccs során.

Az első perctől kezdve kezdeményezőbben játszottunk, sőt, a 7. minutumban közel voltunk a vezetés megszerzéséhez, ám Krausz fejesét Horváth nagyot nyújtózva piszkálta ki a léc alól. A folytatásban több lövéssel próbálkoztunk, előbb Bukovics kísérletét hiúsította meg a somogyiak hálóőre, majd pedig Majnovics megpattanó labdáját hárította a vendégek kapusa. Bő félóra után a csapatkapitányi karszalagot viselő Harsányi került helyzetbe, azonban a fehér mezesek ismét blokkolni tudtak.

A szünetben, majd a második félidő alatt is újabb cseréket hajtottunk végre annak érdekében, hogy mindenki megfelelő meccsterhelést kapjon. A 67. percben aztán a kaposváriak tettek szert előnyre, méghozzá Mayer látványos bombagóljával, majd a vendégek a 84. minutumban Babinszky révén beállították a 0-2-es végeredményt. Folytatás szombaton: január 20-án, 11:00 órától a HR-Rent Kozármislenyt fogadjuk soron következő felkészülési találkozónk alkalmával a Stadion utcában.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 50 néző.
PMFC – Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-0)
Gsz.: Mayer (67.), Babinszky (84.)

PMFC: Varasdi (Varga D., 71.) – Terbe (Varga B., 65.), Takács (Kaszás, 65.), Szeles (Pejovics, 65.), Majnovics (Tóth G., 65.) – Krausz (Bachesz, 46.), Hudák (Ócsai, 65.) – Harsányi (Máris, 46.), Gera (Ramez, 46.), Bukovics (Szabó M., 46.) – Nagy T. (Soós A., 46.). Asszisztens edző: Németh Zsolt.

– A játékosok terhelésének szempontjából jó szolgálatot tett a felkészülési mérkőzés – nyilatkozta Németh Zsolt asszisztens edző.

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram