Ellenfél-lesen: Kazincbarcika

Vasárnap délután a tabellán közvetlenül előttünk álló Kolorcity Kazincbarcika SC-t látjuk vendégül a Stadion utcában.

A 2024-es esztendő második hazai bajnoki mérkőzése következik a Stadion utcában, melynek alkalmával NB II-es labdarúgócsapatunk február 11-én, vasárnap 14:00-tól a Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét fogadja a Merkantil Bank Liga 20. fordulóban. A borsodi kék-sárgákkal eddig ötször találkoztunk a másodosztályban. Ezek során két pécsi győzelem és három döntetlen született, a gólarány pedig 7-4 a mieink javára. Csábi József alakulata a téli felkészülés alatt öt előkészületi találkozót játszott le, az Ajka elleni 2-1-es vereség után a Tiszakécskével 1-1-es döntetlenre végeztek, majd 1-0-ra nyertek a Budafok vendégeként. Az észak-magyarországiak ezt követően 1-1-et játszottak a Tiszaújvárossal, míg a főpróbán a Kassától kaptak ki 2-1-re.

Hétvégi vendégeink kerete kis mértékben változott meg az őszihez képest, az átigazolási időszakot kihasználva Király Mátyás (kapus), Dobozi Patrik (védő) és Patrik Ioan Gante (támadó) mellett Pethő Bencével (támadó) erősítettek. A Kazincbarcika a tavaszi nyitányon 1-0-ra nyert a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen, méghozzá egy a 94. percben szertett góllal. Ezzel együtt ellenfelünk a tabellán közvetlenül előttünk, a 8. helyen áll, és hozzánk hasonlóan 26 pontot szerezett. További egyezés, hogy a nevük mellett szintén 6 győzelem, 8 döntetlen és 5 vereség szerepel, csupán a 21-21-es gólkülönbségük az eltérő. Mindezek türkében kiélezett, de remélhetőleg pécsi sikerrel záruló összecsapás elé nézünk, s mint mindig, ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására!

– Nem a legjobb előjelekkel készülünk a találkozóra, ugyanis egy betegséghullám végigsöpört a szakmai stábon, valamint Rácz, Hadaró és Krausz eltiltása miatt több meghatározó játékosra sem számíthatunk – kezdte mérkőzés előtti nyilatkozatát Kulcsár Árpád vezetőedzőnk. – Valamelyest felforgatott csapattal lépünk pályára a Kazincbarcika ellen, amely egy zártan védekező, rendkívül masszív csapat, ebből is fakad, hogy szoros mérkőzéseket játszanak – folytatta trénerünk. – Nehéz lesz feltörni a védelmüket, azonban már bebizonyítottuk, hogy ilyen esetekben is képesek vagyunk ellenfelünk mögé kerülni. Nehézségeink ellenére törekedni fogunk rá, hogy az egyéni hibákat kijavítva sikerrel vegyük a mérkőzést és hazai közönség előtt legyőzzük a Kazincbarcikát.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram