Fantasztikus futballünnepet hozott tornánk

Egész hétvégén szenzációs hangulatban zajlott női szakosztályunk által és az Erasmus+ Projekt támogatásával idén immár harmadik alkalommal megrendezett leány nemzetközi tornánk az Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban, ezúttal az U16-os korosztálynak. A kétnapos viadalon igazi sztárklubok is képviseltették magukat, hiszen elfogadta meghívásunkat olasz AS Roma, a cseh SK Slavia Praha, a szlovák FC Spartak Trnava, a szerb ZFK Vojvodina, román AC Dream Team Bukarest és a horvát ZNK Medimurje Cakovec mellett a tavalyi győztes FTC együttese is újra ellátogatott Pécsre.

Már a szombati csoportküzdelmek során látszott, hogy a lányok nagyon élvezték a fedett, műfüves borítást, valamint a 7*2 méteres kapukra történő játékot. A gyors iram és a remek megmozdulások mellett csak úgy potyogtak a gólok, igazán nagy volt a küzdelem, míg az összecsapások során körvonalazódtak az erőviszonyok. Mindezek tükrében a mérkőzések egytől egyig élményszámba mentek, a hangulatot pedig tovább fokozták a pálya mellett helyet foglaló lelkes, elhívatott szülők és szépszámú érdeklődök, akik gyakorlatilag csordultig megtöltötték a kovácstelepi csarnokot.

Vasárnap került sor a helyosztók mellett az elődöntőkre is, előbb a Róma 2-1-re nyert a Trnava ellen, bejutva a fináléba, ahol a PMFC-t 2-0-ra legyőző FTC-vel találkoztak. Ám még a döntő előtt lejátszották a bronzmeccset, ami végletekig kiélezett összecsapást hozott, míg a 2-2-es döntetlent követően a büntetőpárbajban a nagyszombati lányok pontosabbak voltak a pécsieknél. Az aranyérmét zajló mérkőzésen aztán az olasz hölgyek káprázatos gólokat szerezve 3-1-re felülmúlták a legutóbbi győztes Fradit, megszerezve ezzel az első helyért járó trófeát és elismerést.

A torna fényét emelte, hogy a helyszínen tekintette meg az eseményt, valamint a díjátadásban segédkezett Hódi Zsuzsanna és Bruncvig Róbert, az U14-es dél-regionális leány válogatott edzője, Rácz Zsófia, az U16-os leány válogatott szövetségi kapitánya, Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságának igazgatója, Gajdóczi Tibor, az U17-es leány válogatott szövetségi kapitánya, Turtóczki Sándor, az U15-ös leány válogatott szövetségi kapitánya, Dénes Dorka, az MLSZ női szakágvezetője és Kiss László, az U14-es válogatott program koordinátora.

Az érmek átadása után külön kihirdetésre került a III. PMFC Leány Nemzetközi Torna All Star-csapata, amelynek tagjai a következők lettek: Neasu Elena (ACS Dream Team Bukarest), Jana Topic (ZFK Vojvodina), Ema Madic (ZNK Medimurje Cakovec), Ema Vejcikova (FC Spartak Trnava), Árvay Sára (FTC), Andreangeli Rachele (AS Roma), Stapanova Ema (SK Slavia Praha), Szabó Lili (PMFC). Különdíjban részesült: Raselova Nela (SK Slavia Praha, legjobb kapus) Noemi Otoaiani (AS Roma, legjobb mezőnyjátékos), Kovács Petra (FTC, gólkirálynő), Máté Nóra (PMFC, legjobb hazai játékos).

Női szakosztályunk nevében ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, valamint szívből köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, amelyben vendégeink kifejtették elismerésüket és elégedettségüket a torna szervezésével, lebonyolításával, illetve a körülményekkel kapcsolatban. Mindez abban is eltökélté tette szakosztályunkat, hogy a jövőben merjünk még ennél is nagyobbat és merészebbet álmodni. Ennek érdekében terveink között szerepel, hogy tovább bővítjük nemzetközi tornánkat, ami a női labdarúgás népszerűsítése mellett a játékosok fejlődését is hasznosan szolgálja.

A III. PMFC Leány Nemzetközi Torna végeredménye:

  1. AS Roma (Olaszország)
  2. Ferencvárosi TC (Magyarország)
  3. FC Spartak Trnava (Szlovákia)
  4. PMFC (Magyarország)
  5. SK Slavia Praha (Csehország)
  6. ZNK Medimurje Cakovec (Horvátország)
  7. ACS Dream Team Bukarest (Románia)
  8. ZFK Vojvodina (Szerbia)

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram